Prima pagină » Actualitate » Candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL a fost acceptată oficial
Candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL a fost acceptată oficial

Candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL a fost acceptată oficial

23 aug. 2021, 13:20,
George Cristian, în Actualitate

Cursa alegerilor interne din PNL a intrat în linie dreaptă după ce Comisia de Organizare a Congresului PNL a validat candidatura lui Florin Cîțu la șefia formațiunii politice. Candidatura premierului a primit o derogare pentru că Florin Cîțu nu împlinise, în momentul depunerii moţiunii, 5 ani de când e membru PNL.

La șefia PNL s-a mai înscris şi Ludovic Orban iar războiul dintre cei doi a luat amploare națională după ce premierul ar fi demis mai multe persoane din Guvern care ar fi ținut partea lui Orban.

Florin Cîțu a primit undă verde pentru a candidat la alegerile din PNL

Conform comunicatului emis de Comisia de Organizare a Congresului PNL, premierul Florin Cîțu a primit undă verde pentru a candida la șefia formațiunii politice. În comunicatul emis de autoritatea care se ocupă de alegerile interne din PNL se menţionează faptul că în cursă sunt doi candidați, în speță, Ludovic Orban și Florin Cîțu:

”În conformitate cu prevederile art 68 din Statutul PNL, Comisia de Organizare a Congresului a acceptat proiectele de moțiuni depuse de către candidații la președinția PNL, respectiv domnul Ludovic Orban în data de 19 august 2021 și domnul Florin Cîțu în data de 20 august 2021. În conformitate cu prevederile art 70 din Statutul PNL, cele două proiecte de moțiuni acceptate pot fi difuzate organizațiilor județene ale PNL în vederea dezbaterii cu membrii de partid.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor de moțiuni este 25 august 2021.”, arată un comunicat al Comisiei de Organizare a Congresului PNL.

Pentru candidatura lui Florin Cîțu a trebuit o derogare de la regulamentul PNL pentru că premierul nu îndeplinea una dintre condițiile minime și anume vechimea care trebuia să fie de 5 ani.

Alegerile interne din PNL, motiv de război în Guvernul României

De altfel, în ultimele săptămâni, în interiorul PNL s-au lansat mai multe atacuri publice din ambele tabere. Alegerile interne din PNL au generat unele crize în Guvernul României după ce premierul a demis și numit mai multe persoane fără să se consulte cu președintele PNL, Ludovic Orban. Așadar, cel mai cunoscut scandal a izbucnit atunci când fostul ministru Alexandru Nazare a fost destituit din fruntea Ministerului de Finanțe.

Scandalul a continuat atunci când premierul l-a numit pe Dan Vîlceanu la șefia acelui minister, iar Ludovic Orban a anunțat faptul că acest lucru a fost făcut fără să se consulte cu domnia sa.

De altfel, din cealaltă tabără s-au lansat mai multe acuzaţii legate de faptul că în presă a apărut informaţia precum că premierul Florin Cîțu a stat 48 de ore într-o închisoare americană după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice. Mai mulți membri care sunt de partea premierului au indicat, subtil, că atacul ar fi pornit de la Ludovic Orban. Totuși, președintele PNL a dezmințit informația.

Scăderea în sondaje a PNL, rezultatul alegerilor interne

În continuare, Ludovic Orban a declarat faptul că scorul dezastruos de 18% în sondaje a PNL s-ar datora atacurilor venite din partea echipei lui Cîțu către conducerea liberală:

”Eu sunt președintele PNL și nu am cum să nu-mi exprim îngrijorarea legată de faptul că, după anunțarea candidaturii și a modului în care au dus campania, în special susținătorii lui Florin Cîțu, PNL a intrat pe trend descendent și astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Este un semnal de alarmă și un îndemn pentru toți aceia care atacă președintele PNL de dimineața până seara numai pentru faptul că este candidat la funcția de președinte al PNL. Eu le cer să se potolească, să înceteze cu toate atacurile.”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *