Prima pagină » Titlurile zilei » Candidatul cinstit la Primăria Bârnova! După ce a ajuns consilier local, firma a înflorit cu ajutorul colegilor din PSD. Contracte de 3 milioane de euro numai în 2 ani – FOTO

Candidatul cinstit la Primăria Bârnova! După ce a ajuns consilier local, firma a înflorit cu ajutorul colegilor din PSD. Contracte de 3 milioane de euro numai în 2 ani – FOTO

09 mart. 2023, 02:00, 35 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

De când a ajuns consilier local în comuna Bârnova, Georgel Daniel Tincu a semnat zeci de contracte cu primăriile din județul Iași, conduse exclusiv de colegii din Partidul Social Democrat. Susținut de Maricel Popa, șeful filialei județene, vrea să candideze pentru fotoliul de primar din comună. A jurat cu mâna pe inimă că este cinstit și că banii i-a câștigat din muncă. Firma Geobest Construct a semnat pentru contracte în valoare de 3 milioane de euro

Georgel Daniel Tincu este consilier local în comuna Bârnova, județul Iași, anunțat de președintele PSD Iași, Maricel Popa, că va fi contracandidatul actualului primar, Mihai Bălan, la alegerile locale din 2024. Consilierul pesedist, cu acces la Comisia de Urbanism, unde are rolul de secretar, a spus pentru BZI că este cinstit și că tot ce a realizat a fost prin muncă. El controlează de mai mulți ani societatea Geobest Construct SRL. Oficial, în acte, apărea Iulian Tincu, fratele său.

După ce a ajuns în Consiliul Local Bârnova, în luna septembrie a anului 2020, pus fiind pe liste de Maricel Popa, veniturile firmei au început să înflorească. Georgel Tincu explica acum câteva zile că societatea de construcții trăiește din manoperă și că nu dezvoltă proiecte personale.

Deși oficial a devenit asociat în aprilie 2022, conexiunile firmei cu instituțiile de stat s-au observat imediat după ce a ajuns consilier local. În perioada 2021-2022, Geobest Construct SRL a câștigat cu primăriile din județ aproape 15 milioane de lei, adică 3 milioane de euro.

Candidatul cinstit la Primăria Bârnova, încredințări directe de la primăriile PSD din județ

În timp ce multe firme de construcții din județul Iași se zbat în sectorul privat și nu beneficiază de celebrele intrări în instituțiile publice, Geobest Construct SRL a început să miște în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în special la secțiunea de încredințări directe, unde nu este nevoie de licitație, ci doar de o relație apropiată cu autoritatea contractantă – primăriile, în acest caz. Astfel, la câteva luni de la „înscăunarea” lui Georgel Tincu pe funcția de consilier local, firma Geobest Construct SRL a bifat primul contract direct, pe data de 12.02.2021, la Primăria Vlădeni, condusă de PSD prin Cătălin Brînzanu.

A trebuit să construiască o hală metalică pentru situații de urgență, valoarea contractului fiind de 347.012 lei. Valorile nu conțin TVA. Pe data de 21.05.2021, frații Tincu au încasat încă 127.479 de lei de la Primăria Roșcani, condusă de primarul PSD Ginovel Gheorghiu. Firma trebuia să execute proiectarea și lucrările pentru împrejmuirea Grădiniței cu Program Normal Rădeni. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul consilierului Georgel Tincu, implicat în construirea unui bloc în satul Vișan, comuna Bârnova, fără să respecte numărul necesar al locurilor de parcare.

La Mădârjac, Geobest Construct a prins contracte pe bandă rulantă

În topul primăriilor care au încredințat direct contracte firmei Geobest Construct SRL este cea din comuna Mădârjac, unde primar este Dan Ghebuță, ales tot din partea PSD. Astfel, în conturile familiei Tincu au intrat 3.800 de lei – amestec de sort (30.06.2021), reparații clădire – 47.400 de lei (30.06.2021), 16.800 de lei – reparații clădire (21.07.2021), 51.975 de lei – lucrări de împrejmuire (25.08.2021), 15.000 de lei – amenajare platformă din beton pentru pubele deșeuri (01.11.2021), 39.900 de lei – amenajare stație de autobuz (28.09.2021).

La finalul anului 2021, Primăria Mădârjac a mai încheiat 4 contracte, în cuantum de 94.085 de lei, pentru mai multe cantități de refuz de ciur concasat. Relația cu Mădârjac a continuat și în 2022, cu o încredințare directă, cu o valoare de 3.915 de lei. La finalul anului trecut a fost încheiat un contract și cu Primăria Cotnari, condusă tot de un pesedist, Vasile Crețu. Colegul de partid i-a oferit lui Georgel Tincu un contract în valoare de 432.440 de lei, pentru amenajarea unui grup sanitar în Școala Gimnazială „Cezar Petrescu” și realizarea racordului la utilități.

Familia Tincu a câștigat și licitații organizate de primăriile PSD

Pe lângă încredințările directe, Geobest Construct SRL a câștigat și licitații la primăriile din județul Iași. În comuna Mădârjac a încheiat procedura pentru modernizarea dispensarului din localitate – 1.234.268 de lei (30.06.2021), iar pe data de 12.11.2021 a câștigat contractul de 1.372.780 de lei, pentru reabilitarea grădiniței cu program normal din comuna Cotnari. A continuat și la Vlădeni, unde firma lui Tincu a mai primit 1.122.248 de lei pentru reabilitarea școlii primare din satul Alexandru cel Bun.

Face echipă bună și cu liberalii

Georgel Tincu și-a extins aria de interes și la primăriile PNL din județ, nu de alta, dar, la nivel național, PSD și PNL sunt ca frații la guvernare. Astfel, pe data de 05.10.2022, Geobest Construct SRL câștigă licitația din comuna Scânteia, unde primar este Mihai Darabană, din partea PNL.

Pentru modernizarea școlii primare din satul Lunca Rateș s-a semnat un contract în valoare de 1.100.988 de lei (5.10.2022). Cireașa de pe tort vine de la comuna Sinești, unde primar este Petru Holicov, din partea PNL. Astfel, Geobest Construct SRL a câștigat 3 licitații: reabilitare școală din localitate – 2.671.942 de lei (27.09.2022), construire teren de sport – 460.155 de lei (27.09.2022), construire sală de sport în sat Bocnița – 5.075.679 de lei  (06.12.2022).

Georgel Tincu: „Este o coincidență”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Georgel Tincu a susținut că nu cunoaște primarii PSD din județ și că este o coincidență faptul că a avut relații contractuale cu instituțiile conduse de colegii de partid.

„Normal că este o coincidență. PSD are cel mai mare număr de primării din județ (PNL – 52 de primării, PSD – 43 de primării – n.r.). Cele mai mari valori le avem cu primăriile PNL. La licitațiile publice nu poți să faci șmecherii. Noi am câștigat licitația la Sinești, care este pe fonduri europene. Nu avem nicio legătură cu politica. Nici nu cunosc primarii. La partid nici nu ne cunoaștem.

Nu am măturat strada și am câștigat 3 miliarde. Noi am câștigat cu prețuri mai mici. La Mădârjac, domnul primar ne-a întrebat dacă putem să facem o împrejmuire, după ce i-a plăcut cum am lucrat în comună. Am încărcat o ofertă în SICAP, iar primăria a cumpărat”, a explicat consilierul local relația cu primăriile din județul Iași.

Candidatul cinstit la Primăria Bârnova intenționează să continue seria de contracte publice și în anul 2023. Rămâne de văzut cu ce primării din județul Iași va semna.

Comentarii
  • Ce aveți ma ca e tânăr și muncește?
    De aia care dorm prin parlament si fura nu scrieti?

  • În sfârșit cineva capabil care să-l înlocuiască pe Balan!

  • Mult mai sărac decât Bălan….dar altcineva va câștiga scaunul de primar

  • 3 milioane lei in 2 ani înseamnă 120 000 lei pe luna, adică 24 000 euro contractați in care profitul e de 5 % adică 1200 euro/lunar…nu prea pare o mare afacere de corupție …cred ca Balan fura banii ăștia zilnic

  • Bălan, arunci ca calu ala nărăvaș îți perzi funcție de primar, dar ce mai contează ceai avut de făcut teai rezolvat cu ferma de la Păun, și cu multe alte terenuri ai mințit lumea te duci noaptea cu ajutoare pe la porțile oamenilor ca să te voteze, poți cară cit vrei nu poți dobori votanții PSD

  • Bălan acum nu mai fugi în barca PSD? Ca ești obișnuit cu trădările.

  • Vasile meseriasu

    Cu ce preturi a câștigat licitații din câte vad cred ca pune de la el bani la urma. La cât sunt acum materialele o sa dea cu minus la final.

  • E clar : vin alegerile. Stiu ca in campania electorala se minte fara rusine, dar parca e prea de tot. Inca putin si-i ridicati statuie lui Tincu. Nu merita. Nu-i decat un arivist fara scrupule.

  • Tincu este școlit la școala de mangleală a lui Mircea Manolache care l-a lansat la apă … are recomandări bune.

  • Îl știu pe băiatu asta. E inginer și are firma de mulți ani. Făcea case pentru oameni acum câțiva ani. E serios și face treaba buna.
    Bravo lui dacă a progresat și acum renovează scoli și grădinițe.
    E nevoie de ingineri care sa muncească în România. Nu vedeți ca au venit vietnamezi și somalezi sa lucreze? Ai noștri au plecat afara

  • Ia vedeti si de Barbieru, fecioru ursaresei consilier judetean Lacramioara care a construit de aiurea fara acte inregula la Barnova si Ciurea

  • Cel mai mare combinator. Un taranete obosit. Toate contractele le executa cu parandarat si de aceea lucrarile sunt de proasta calitate. De ce lucreaza cu statul si nu doar in privat? Aici se combina totul. Asta dacă ajunge intr-o funcție va fi de zece ori mai rău și avar decât Bălan. Chiar alți oameni capabili nu se găsesc în Barnova? Rușine PSD!

  • Dacă Balan cheltuie atâția bani sa comande articole înseamnă că știe ca va pierde și e disperat.
    Nu știu dacă e bun de primar, dar măcar e tânăr și frumos. 🙂
    Eu am să-l votez

  • Dacă ar fi după gura presei corupta și mincinoasa nu ar mai face nimeni lucrări pentru stat. Mai rău. Nu ar mai lucra nimeni la stat. Cam devreme pentru campanie însă. Pesemne Bălan se simte amenințat de plătește articole cu disperare. Oricum varianta unui ziar plătit sa minta care nu are curajul sa ancheteze furturile celui care ii finanțează articolele. Sa nu se descopere cumva combinațiile cu Alexe si restul furturilor. Rusine

  • Pe bâlbaitul asta din Cotnari îl doare în c u r de oameni, de comunitate sau de politica. El este în partidul PSD doar ca să își dezvolte afacerile, sa se îmbogățească prin toate tipurile de combinații. Credeti-ma ca este un om josnic, fără caracter și disperat după bani. Un om de nimic. Un mic bâlbâit. Atat.

  • Hutupasu Mihai

    Ma voi ați văzut activitatea domnului Tincu din consiliu local? Omul e super pregătit și cerebral.
    E singurul profesionist de acolo.
    Normal ca îl ia frica pe Balan.

  • Mihaela taci ca ești proasta!
    Nu vezi ca e un articol platit?

  • Sorin fenomen

    Smeagol din ZBERENI com cotnari

  • Sorin fenomen

    Doi ciobani au ajuns constructori dezvoltatori mergeți și vedeți ce lucrări de proasta calitate fac cu pereți strâmbi diriginti corupți la stat, în privat nu au că sunt fugăriți cu biciul
    PS:recomand doar cunoscatorilor

  • Eugen viteza

    Ooooo iar bâlbâitul george daniel și cu stirbu iulian e nasol

  • SA VA ARATE DIPLOMA DE INJINER….
    A INCEPUT FACULTATEA, DAR NU A TERMINAT-O NICIODATA…

  • De asta suntem aici.
    Orice tânăr care a vrut sa se implice în politica a fost faultat cu articole la ziar mincinoase.
    Balan nu vrea sa lase ciolanul din mana

  • Florescu ion

    Am văzut cum pune problema în consiliul local.
    E super pregătit!
    Eu am să-l susțin!

  • MANOLE Diplomele de studii și CV ul sunt publice pe site ul primăriei. Dar e mai ușor sa acuzi fără fundament în loc sa te informezi. Mare invidie și răutate.

  • Sa retras din firma și la lăsat pe știrb la conducere că sa candideze la primărie,a turnat beton pe strada din banii angajaților nedandui la timp nu plătește bani pe concedii,concediu medical are numai gunoaie de mașini,dar e afacerist!

  • Aici nu-i vorba de candidatura la primar. Limbricul asta nu are absolut nici o șansă. Nici nu cred ca va candida. El este efectiv zero barat. Problema este ca face multe ilegalități și se lauda ca instituțiile statului nu au ce sa-i facă fiindca este protejat total de Marcel Popa. Sa vina controale de la ANAF, de la ISC, de la ITM sa il verifice. Dar Tincu se lauda ca este prieten la catarama cu Grojdea de la ITM și nu i se poate întâmpla nimic. La celelalte instituții are sprijin de la Popa. Chiar pe ce lume trăim? Nu vedeți ca asta e problema? Face câte ilegalități vrea și nu i se întâmplă nimic. Autoritățile statului chiar se tem sau nu au curaj?

  • Tincu Georgel este o nulitate. Nu va lăsați păcăliți de ceea ce postează pe Facebook. Nu postează el acolo. Scrie fata de la partid. El este un semianalfabet care face dezacorduri gramaticale. Un mic gunoi emanat de aceasta societate in care trăim cu toții care incearca sase capatuiasca pe naivitatea concetățenilor sperând sa-i păcălească di sa îl voteze. Nu va lăsați păcăliți. Încercați să vedeți lucrurile dincolo de aparente.

  • Sorin fenomen

    Bine spus cetățene

  • Cetatean este deputatul Silviu Macovei care știe ca vor fi scoase la iveală tunurile imobiliare trase împreuna cu Balan …doi parveniți care n-au făcut nimic in viața lor și trăiesc din mila poporului

  • Faptul ca face afaceri este un lucru bun. Dar de ce amesteca afacerile cu politica? Toată lumea știe ca Geobest SRL este firma lui. Fratele sau doar cara niște hârtii de colo colo. Contractele le obține Georgică de la prietenii din partid. Părerea mea ca a făcut o greșeală fundamentala anuntandu-si candidatura asa devreme și mai ales la brat cu Popa. Pana la alegeri va fi făcut „pilaf”. Dar ca să faci o strategie trebuie și puțin creier. Pe Georgel nu îl suspectez ca ar deține asa ceva.

  • L am văzut pe acest domn in consiliu local și mi s-a părut cel mai competent dintre cei prezenți, vorbește in cunoștința de cauza in special chestiuni de administrație și infrastructura, cred ca ar fi un primar de zece ori mai bun ca actualul

  • Fac bani de acasă cu Facebook. Am primit 1595 USD în această lună pentru că am făcut cu ușurință munca acasă. Lucrez cu jumătate de normă doar 4 până la 5 ore pe zi pe Facebook. Toată lumea poate câștiga mai mulți bani cu ușurință de acasă. Pentru mai multe informații, accesați acest site fila Home Media Tech pentru mai multe detalii. Vă mulțumesc.

    AICI→→ http://www.MaxJob3.Com

  • ăzut pe acest domn in consiliu local și mi s-a părut cel mai competent dintre cei prezenți, vorbește in cunoștința de cauza in special chestiuni de administrație și infrastructura, cred ca ar fi un primar de zece ori mai bun ca actualul

  • Daca vine un sarac in politica, e de kkt ca a venit sa se „imbogateasca”. Daca vine unul care are firma privata, e de kkt deasemeni.
    Daca face contracte cu primariile PSD e de kkt. Daca face in mod egal si cu primariile de la alte partide…e tot de kkt. Probabil ar trebui sa mearga pe Marte dupa intea platitilor care au scris articolul.

  • Cu oameni ca domnu Tincu, murim și nu apucăm civilizație în Bârnova. Nu are nici o idee, nici o soluție de dezvoltare. Așteaptă mereu să își ia partea din banii statului. Ce poate face un om care toată viața i s-a pus în traistă? Haideți să confruntăm pe toți ce doresc să ne administreze banii. Să vedem de ce sunt în stare, cum pot să conducă o comună? înspre ce? Nu pe votul meu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *