Ministrul Ionuţ Stroe a făcut un anunţ despre dată când vor reveni suporterii pe stadioane. Într-o declaraţie de presă, ministrul Tineretului şi Sportului a declarat că nu exista o dată limita în care suporterii să revină pe stadion.
Ionuţ Stroe explica faptul că revenirea suporterilor pe stadion depinde în totalitate de numărul de îmbolnăviri care vor exista în România. Ministrul menţionează că revenirea pe stadion a suporterilor se va face când vor exista sub 1000 de cazuri de îmbolnăviri pe zi.
Stadioanelor se vor umple în proporţie de 10%
Conform Realitatea Sportivă, după ce numărul de infectări va scădea sub 1000 de cazuri pe zi, suporterii vor reveni pe stadioane treptat. La începutul revenirii suporterilor pe stadioane, acestea se vor umple doar în proporţie de 10% iar numărul de stewarzi va creşte.
Ministrul Tineretului şi Sportului trage un semnal de alarmă şi afirma faptul că prezenţa suporterilor pe stadioane este mult diferită faţă de consumul de pe terase, iar din cauză că riscul de infectare este mult mai mare, e de preferat ca stadioanele să rămână închise, momentan.
„Deocamdată accesul pe stadioane în România este intezis. Pentru că sănătatea oamenilor, este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise.
Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea.
Când vom permite accesul pe stadion o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu.
Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri.
Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri vor scădea sub 1000”, a spus Ionuț Stroe în cadrul emisiunii „Realitatea Sportivă” de la Realitatea Plus.
Stadioanele s-au închis în toată lumea
Încă de la începutul pandemiei, un sector care a avut de suferit enormă a fost cel al sportului. Din martie, activităţile sportive au fost strict interzise pentru o bună perioadă de timp. Toate competiţiile naţionale şi internaţionale au fost amânate. Nici după reluarea activităţilor sportive, prezenta suporterilor pe stadioane nu a fost permisă. S-a luat în calcul şi s-a analizat riscul unei infectări masive dacă e să vorbim şi despre faptul că, de exemplu, pe un stadion de fotbal nu se poate respecta măsurile de distanţare sociale, iar numărul uriaş de suporteri ar putea însemna un focar uriaş.
Câte persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 în lume
Până la data de 7 septembrie 2020, la nivel mondial existau 27 de milioane de persoane infectate, 18 milioane dintre acestea fiind deja vindecate. La nivel mondial, 881 sute de mii au decedat din cauza infectării cu COVID. Cele mai afectate tari de infectarea cu COVID-19 rămân SUA, India şi Brazilia. La nivel de continente, cel mai afectat continent de îmbolnăvirea cu COVID-19 rămane America, urmat de Europa, Asia și Africa. Specialiștii mondiali consideră că, din septembrie, în lume, va veni al doilea val care ar putea fi mult mai drastic decât primul.