Prima pagină » Actualitate » Când vor fi majorate pensiile în România. Ministrul Finanțelor a făcut un nou anunț
Când vor fi majorate pensiile în România. Ministrul Finanțelor a făcut un nou anunț

Când vor fi majorate pensiile în România. Ministrul Finanțelor a făcut un nou anunț

12 feb. 2022, 17:40,
în Actualitate

Ministrul de Finanțe a făcut noi precizări cu privire la posibilitate majorării pensiilor pentru români. Adrian Câciu a explicat, pe înțelesul tuturor, în ce condiții vor mai crește pensiile. El a ținut să precizeze că s-a angajat, alături de ceilalți membri ai coaliției de guvernare, să găsească soluții pentru cetățeni.

În ce condiții vor fi majorate pensiile

Într-un interviu, actualul Ministrul al Finanțelor a declarat că majorarea pensiilor ține în principal de evoluția economică a țării. El a precizat că pensiile au crescut deja puțin, de la începutul anului 2022, dar a fost o creștere ușoară pentru că atât a permis spațiul fiscal.

Dacă va fi posibil, iar economia își va reveni, putem vorbi despre o creștere a pensiilor, a declarat Ministrul de Finanțe.

Adrian Câciu a declarat că nu vrea să promită lucruri care nu se vor întâmpla, însă le promite românilor că vor fi găsite soluții care să oprească cauzele ce duc la pierderea puterii de cumpărare.

Ministrul Finanțelor a fost întrebat dacă există șanse ca pensiile să fie majorate în 2022, dar a refuzat să furnizeze un răspuns concret. El a precizat, însă, că se lucrează la asta și că dacă economia va merge mai bine, spațiul fiscal va fi mai mare, deci se va crea posibilitatea găsirii unor soluții pentru creșterea pensiilor.

Adrian Câciu despre pensionarea la 70 de ani: nu încurajez

Ministrul Finanțelor nu este de acord ca vârsta de pensionare să crească în România la 70 de ani. Este o propunere pe care Adrian Câciu nu o susține și nu o încurajează în niciun fel. El a precizat că dreptul la muncă este neîngrădit, iar dreptul de retragere ar trebui să fie unul care să permită să avem o viață bună și după muncă.

Refuz să cred că vârsta de pensionare ar putea fi obligatorie la 70 de ani. Şi nici nu încurajez din perspectiva politică şi de politică publică şi ca om politic o astfel de abordare, a declarat Adrian Câciu.

Cu privire la această variantă, premierul Ciucă a ținut să le spună românilor că Executivul nu își va asuma un proiect care să vizeze creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Proiectul a fost elaborat de Guvernul Cîțu și prevede posibilitatea ca o persoană să rămână opțional în câmpul muncii până la 70 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`