Prima pagină » Local » Când vor fi asfaltate drumurile din Miroslava? Dan Niță: „Analizez fiecare problemă și încerc să o rezolv!”

Când vor fi asfaltate drumurile din Miroslava? Dan Niță: „Analizez fiecare problemă și încerc să o rezolv!”

16 sept. 2022, 02:00,
Adnana Gafton, în Local

Drumurile din Miroslava sunt un motiv de gâlceavă între primar și cetățenii din comună. Locuitorii de pe strada Cocorilor sunt nemulțumiți de calitatea drumului pe care și-au construit casele. Aceștia îl acuză pe primar și il fac responsabil de noroaiele pe care trebuie să le strabătă în drumul spre casă. Dan Niță asigură toți cetățenii că problemele lor sunt luate în calcul și analizate

Unele persoane au căzut în plasa dezvoltatorilor imobiliari și și-au cumpărat case „în porumb“ și acum sunt nemulțumiți de faptul că sunt obligați să circule prin noroaie. Aceștia acuză autoritățile locale de proasta gestionare a fondurilor și neimplicare în problemele comunității. Primarul comunei Miroslava, Dan Niță, insistă să rezolve orice situație limită cu care se confruntă locuitorii și este dispus să ia măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor din comunitate.

 primaria comunei Miroslava

Mai mulți locuitori din comuna Miroslava sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor pe care și-au construit case

Cei care își cumpără case, păcăliți de dezvoltatorii imobiliari în legătură cu drumurile din Miroslava

drum norois neasfaltat printre lanuri de porumb

Drumul spre casă este impracticabil pentru 10 familii ce locuiesc pe strada Cocorilor

Câțiva locuitori din Miroslava s-au arătat nemulțumiți de starea unor drumuri din comuna Miroslava.

„Suntem 10 familii ce locuim pe strada Cocorilor, iar în curând se vor mai muta câteva. Anul trecut în iarnă trebuia să las mașina la asfalt și să merg prin morcilă cam 500 m până acasă. Nici nu se putea intra cu mașina. Poblema este că în curând se vor ara câmpurile din jur și mizeria va și mai multă, iar drumul va deveni impracticabil“, a precizat Mircea Turcu, proprietar al unei case pe strada Cocorilor.

Bărbatul a precizat că a făcut o sesizare online pe site-il primăriei din Miroslava, însă răspunsul a fost unul generat automat de către platformă.

Părerile sunt împărțite în interiorul comunității. Sunt multe voci ce afirmă că anumite drumuri sunt private, iar dezvoltatorii imobiliari, dornici de câștiguri rapide, le-au promis proprietarilor drumuri asfaltate imediat după ce cumpără imobilele. La polul opus, se află cei ce susțin că doar primarul este de vină pentru astfel de situații.

mesaj text pentru sesizare

Mesajul primăriei Miroslava este unul automat

Primarul Dan Niță: „Am în plan să asfaltez toate drumurile“

drum de tara neasfaltat plin de noroi

Locuitorii comunei Miroslava sunt revoltați din cauza stării drumurilor pe care trebuie să circule

Primăria comunei Miroslava anunța încă din luna iulie 2022 că va intra într-un program amplu de modernizare a infrastructurii rutiere. Primăria a semnat deja un contract de reabilitare a mai multor străzi din cadrul comunei.

„Rog cetățenii să aibă răbdare! Am în plan să asfaltez toate drumurile, însă totul se întâmplă în baza unui program deja stabilit. Nu pot grăbi lucrările! Analizez fiecre problemă și încerc să o rezolv! Am înțeles perfect problemele cu care se confruntă locuitorii de pe strada respectivă. Iau în calcul pietruierea drumului până când se vor putea începe lucrările de asfaltare pe acea porțiune”, a declarat primarul Dan Niță.

De asemenea, Primăria comunei Miroslava va reabilita iluminatul public. Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz.

Deși comuna Miroslava este cea mai dezvoltată din județul Iași, plângerile și nemulțumirile cetățenilor sunt nesfârșite, celebrarea „Zilelor comunei Miroslava” stârnind unele reacții de nemulțumire în rândul locuitorilor.

Drumurile din Miroslava sunt prioritatea numărul unu a primarului Dan Niță. Reabilitarea acestora depinde de liniile trasate în proiectul de asfaltare, de capacitatea bugetului alocat și răbdarea locuitorilor din zonele cu probleme.

Comentarii
  • Când au dat autorizație de construire Primăria nu știa că nu sunt drumuri? Când au cumpărat, precum gâștele, nu au văzut că nu au drum? Vina este 1/2 la fiecare.

  • Primarul asta chiar se crede moșier pe tarlaua lui.unde construiește ficiorsul este și asfalt și utilități .mai pe interes o primărie coruptă.mergeti prin comuna și vedeți cum sa construit haotic unul lasă cotele legale de drum altul cu pile a făcut casa până în drum.numai pe pile și numai pe interese.

  • asfalteaza strada Hartan dupa 15 ani….un mucos de militian

  • Buna ziua,sunt locuitor al comunei miroslava din 2004 dv. nu stiti cum era atunci ,acum e parfum ,eu personal am avut rabdare am respectat reguli o sa fie bine dar nu depinde doar de primarie depinde si de noi ca locuitori ai comunei ,noi ce oferim ?????????

  • Un primar foarte bun ce a făcut lucruri bune pentru comunitate. Ne trebuie răbdare și înțelegere, ce e așa greu!?

  • de ce nu impun in autorizatia de construire canalizare, drum pietruit dezvoltatorilor etc sunt interese pacalesc cumparatorii si ei raman cu fosa drum de pamant ….

  • Ce sa vorbim, vremurile se vad – prostii conduc pe destepti si manelistii tin concerte in Filarmonica.
    Altii fac mosii din proprietatea statului , si noi cersim prin Europa o bucata de paine.

  • Dezvoltatorii care inseala cumparatorii de case, sunt „bine ingaduiti” de primarie. E drept ca fiecare cumparator sa caste ochii, dar unii nu se pricep. Cum sa verifici o casa gata construita? Corect ar fi ca cei care construiesc, sau au dreptul de a construi sa treaca prin niste verificari, care si aste pot fi trecute cu spaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *