Prima pagină » Actualitate » Când vor fi alimentate cardurile sociale pentru luna aprilie. Iată ce trebuie să știe beneficiarii ajutorului de la stat

Când vor fi alimentate cardurile sociale pentru luna aprilie. Iată ce trebuie să știe beneficiarii ajutorului de la stat

02 apr. 2024, 14:00,
BZI.ro, în Actualitate

Iată când vor fi alimentate cardurile sociale pentru luna aprilie. Aproximativ 2,5 milioane de persoane se vor bucura de ajutorul de 250 de lei, destinat achiziționării de alimente, sumă care va fi transferată direct pe cardurile sociale. Iată ce trebuie să știe beneficiarii ajutorului de la stat.

Când vor fi alimentate cardurile sociale pentru luna aprilie

S-a anunțat data exactă când ajutoarele pentru alimente vor fi virate pe cardurile sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

În luna aprilie, cardurile beneficiarilor pentru ajutorul de alimente vor fi alimentate între 15 și 25 aprilie 2024. În acest an, persoanele cu venituri reduse vor beneficia și de pachete cu mâncare, furnizate prin intermediul programelor MIPE.

Pachetele cu alimente vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție de fiecare beneficiar în parte. Printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial, autoritățile au stabilit produsele care vor fi incluse în pachetele de alimente. Pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și se vor acorda, o dată la șase luni, persoanelor cu venituri mici.

Cine beneficiază de ajutorul pentru alimente

Cei care primesc ajutorul de la stat sunt persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei.

De asemenea, beneficiare sunt și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază. Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

Cardurile sociale de 250 de lei pentru alimente se vor acorda până în 2027. În anul 2024, tichetele sociale au valoarea nominală de 250 lei. În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei. Românii cu venituri reduse vor primi în luna aprilie a doua tranșă din acest an pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *