Prima pagină » Local » Când visele devin realitate la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași
Când visele devin realitate la Liceul Teoretic de Informatică

Când visele devin realitate la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

26 mart. 2022, 18:00,
BZI.ro, în Local

Când educația antreprenorială se îmbină cu IT-ul, cu limba engleză și cu schimburile interculturale avem rețeta perfecta pentru o mobilitate transnațională de succes.

În perioada 21-25 martie 2022 s-au desfășurat in Pisek, Cehia, activități de învățare incluse in cadrul Proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-ES01-KA229-081904_5, intitulat Let’s Bring Dreams To Reality, coordonat la nivel local de prof. Lăcrămioara Popa. Proiectul reunește parteneri din Cehia, Italia, Portugalia, Romania, Spania și Turcia și are ca scop familiarizarea cu intrumente și termeni din domeniul antreprenorial.

Elevii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași –  Anton Petru-Adrian (clasa a X-a F), Olariu Ana-Miruna  (clasa a X-a B) și Rotariu Emanuel-Antonio (clasa a X-a E), însoțiți de doamna prof. dr. Narcisa Adochiei, au realizat CV-ul și l-au încărcat pe platforma Europass; au participat la un interviu de angajare ficțional, au realizat apoi un Cvtube,  pe care l-au încărcat pe Youtube.

Elevii LIIS au realizat pe platforma Padlet un dicționar virtual, în care elevii din grupele interculturale au introdus definițiile unor termeni economici (în limba engleza și în fiecare dintre limbile naționale ale proiectului). De asemenea, elevii Erasmus au realizat videoclipuri cu explicarea termenilor cu propriile lor cuvinte, au încărcat imagini și link-uri cu alte informații relevante. Echipa LIIS a primit aprecieri pentru eficiența și profesionalismul cu care a coordonat grupele de lucru, dar și pentru crearea unui instrument antreprenorial ce va fi încărcat pe platforma eTwinning și va fi utilizat la scară largă.

Dedicația echipelor proiectelor europene a condus la oportunități deosebite oferite elevilor. În acest an școlar 2021 – 2022, 17 elevi din clasele X – XII au participat la mobilități de învățare în Spania, Italia, Cehia, la care se adaugă 16 elevi de liceu care au participat online la mobilități în cele două proiecte inițiate și coordonate de doamna profesoară Lăcrămioara Popa.

Cu astfel de tineri vizionari și talentați, visul unei societăţi 4.0 chiar se poate transformă în realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *