Prima pagină » Local » Când va fi gata segmentul de drum Iași – Dancu? Linia de tramvai va fi în curând accesibilă pentru transportul în comun – GALERIE FOTO

Când va fi gata segmentul de drum Iași – Dancu? Linia de tramvai va fi în curând accesibilă pentru transportul în comun – GALERIE FOTO

10 nov. 2022, 02:05, 2 ,
Adnana Gafton în Local

Reabilitarea liniei de tramvai pe segmentul Iași – Dancu este gata. În prezent se efectuează lucrări la partea carosabilă a drumului. De asemenea, vor mai exista lucrări de reabilitare la trotuare și la spațiile verzi de pe segmentul aflat în renovare. Momentan, lucrarea nu este încă recepționată. În etapa următoare vor fi efectuate inspecții tehnice și se va stabili dacă aceasta este conform contractului

Reabilitarea drumului Iași – Dancu este un proiect de infrastructură așteptat de foarte mulți ieșeni. Ani de zile, segmentul de drum a fost uitat și trecut cu vederea. Lucrările de reabilitare au început în 2022, iar până la finalul anului vor fi gata. După efectuarea inspecțiilor tehnice și clarificarea nivelului de execuție a proiectului se va recepționa lucrarea. În cazul în care anumite aspecte nu sunt conforme contractului, acestea vor fi refăcute pe cheltuiala constructorului.

drum in reabilitare

Lucrările de reabilitare pe segmental de drum Iași – Dancu nu sunt încă recepționate

Lucrările pe segmentul de drum Iași – Dancu vor fi gata în curând

drum in reabilitare si marcaje

Se efectuează lucrări la trotuare și la spațiile verzi

Lucrările de reabilitare la linia de tramvai Iași – Dancu au început în data de 21 martie 2022. Până în prezent, șoferii au întâmpinat câteva inconveniente în circulația rutieră pe sectorul de drum aflat în reabilitare. Circulația s-a desfășurat pe o singură parte a carosabilului.

„În acest moment, lucrările nu sunt recepționate, iar orice deficienţă descoperită în teren va fi refăcută pe cheltuiala constructorului. După ce Comisia de Recepţie va încheia procesul-verbal de recepţionare a lucrărilor, abia atunci va fi finalizat contractul. Până în prezent nu am primit nicio plângere/reclamaţie din partea ieşenilor care tranzitează zona. În orice caz, dacă vor exista asemenea cereri, cu siguranţă vor fi verificate în teren, iar dacă se vor identifica neconcordanţe, acestea vor fi corectate“, precizează  Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

În etapa următoare vor fi efectuate inspecții în teren pentru verificarea lucrărilor. Se va verifica dacă acestea corespund din punct de vedere tehnic și dacă au fost respectate prevederile din contract. Dacă lucrarea este neconformă, vor fi efectuate noi lucrări pentru remedierea problemelor. Acestea vor fi suportate de către constructor.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat că de săptămâna viitoare vor circula tramvaiele spre Dancu.

„Săptămâna viitoare dăm drumul la traficul cu tramvaie spre Holboca!“, menționează Mihai Chirica.

 drum cu linie de tramvai

Vor fi efectuate lucrări de curațare a șinelor de tramvai

Partea carosabilă a drumului este încă în lucru

autoturisme pe drum cu sina de tramvai

Orice deficienţă descoperită în teren va fi refăcută pe cheltuiala constructorului

Pentru reabilitarea liniei de tramvai, pe lângă fondurile europene a mai fost nevoie de o investiție de 13.779.819,32 lei de la bugetul local pentru reabilitarea rondului din Dancu. Această parte a lucrării a constituit reabilitarea căii de rulare a tramvaielor pe o distanță de 650 de metri de cale simplă de rulare, din care 225 de metri de cale dublă de rulare în aliniament și 200 de metri în Rondul Dancu, precum și înlocuirea stâlpilor de susținere fir-contact.

Partea carosabilă a segmentului de drum Iași – Dancu este încă în lucru. De asemenea, se efectuează lucrări la trotuare și la spațiile verzi. Până la recepționarea lucrării vor fi efectuate lucrări de curățare a șinelor de tramvai și se vor efectua probe cu tramvaiul pe calea de rulare. În final se vor implementa semnalizatoare rutiere și marcaje definitive.

Reabilitarea segmentului de drum Iași – Dancu reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de reabilitare a infrastructurii din Municipiul Iași. Până la finalul anului 2022, lucrarea va fi recepționată, traficul va fi reluat în mod corespunzător, iar locuitorii din zonă vor avea acces la transportul în comun cu tramvaiul.

Segmentul de drum Iași – Dancu ar trebui să fie redat în folosință pentru traficul rutier și al mijloacelor de transport în comun până la finalul anului 2022.

Comentarii
  • Banda unica ?

  • Cum rămâne cu reabilitarea părții carosabile dintre intersecția cu strada Holboca și intersecția cu strada Ion Creanga?
    Se vorbește de recepție dar aceasta bucata pare uitată de constructor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *