Prima pagină » Local » Când va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea judecătorilor ieșeni care vor face parte din BEC pentru alegerile parlamentare și prezidențiale
Când va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea judecătorilor ieșeni care vor face parte din BEC pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

Când va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea judecătorilor ieșeni care vor face parte din BEC pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

13 sept. 2024, 13:19,
în Local

Luni, 16 septembrie 2024, la Tribunalul Iași va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Iaşi pentru alegerile parlamentare.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 13 alin. 2 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, potrivit Calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024, stabilit prin H.G. nr. 1034/ 2024, Tribunalul Iaşi aduce la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 16 septembrie 2024, orele 11,00, va avea loc la sediul Tribunalului Iaşi – Sala de Consiliu nr. 308, et. 3, (lângă Biroul primului grefier al Tribunalului Iași), în ședinţă publică, tragerea la sorţi în vederea desemnării celor 3 judecători care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Iaşi, birou ce se constituie la nivelul circumscripţiei electorale judeţene Iaşi, în scopul organizării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024.

Tragerea la sorţi se va face dintre judecătorii în exerciţiu ai Tribunalului Iaşi, potrivit dispoziţiilor art. 13 alin. 2 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare”, vicepreşedinte al Tribunalului Iaşi, judecător Corina Grigore.

De asemenea, în aceeași zi are loc tragerea la sorți și pentru desemnarea judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Iaşi pentru alegerile prezidențiale.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 18 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024, aprobat prin H.G. nr. 1061/2019, Tribunalul Iaşi aduce la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 16 septembrie 2024, orele 11,00, va avea loc la sediul Tribunalului Iaşi – Sala de Consiliu nr. 308, et. 3, (lângă Biroul primului grefier al Tribunalului Iași), în ședinţă publică, tragerea la sorţi în vederea desemnării celor 3 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Judeţean Iaşi, birou ce se va organiza pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024.

Tragerea la sorţi se va face dintre judecătorii în exerciţiu ai Tribunalului Iaşi, potrivit dispoziţiilor art. 18 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *