Prima pagină » Actualitate » Când trebuie să mergi la spital dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19! Beatrice Mahler, explicații: „Riscul de evoluție spre o formă severă este mai mare”

Când trebuie să mergi la spital dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19! Beatrice Mahler, explicații: „Riscul de evoluție spre o formă severă este mai mare”

07 nov. 2021, 13:40,
în Actualitate

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală îi sfătuiește pe bolnavii COVID să fie atenți la aceste simptome.

Valul patru al pandemiei, în frunte cu varianta Delta, au făcut ravagii în România. Au fost doborâte recorduri negre în ceea ce privește numărul de infectări, de decese și de persoane internate în unitățile medicale.

Peste 18 de mii de oameni primesc îngrijiri în spitalele din întreaga șară, după ce au dezvoltat forme grave sau moderate de COVID-19. Aproape 1.900 dintre pacienți se află la terapie intensivă, unde se luptă în fiecare moment pentru fiecare gură de aer.

Specialiștii sunt de părere că situația este atât de tragică în spitale, nu doar din cauza tulpinii, ci din cauza faptului că bolnavii se prezintă mult prea târziu la unitățile medicale.

Beatrice Mahler spune când este absolut necesar pentru ca o persoană infectată cu corovirus să ajungă de urgență la spital.

Beatrice Mahler: „Se justifică în momentul în care are o saturație sub 93%”

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală îi sfătuiește pe toți bolnavii de COVID-19 care au o saturație a oxigenului în sânge mai mică de 93%, suferă și de alte boli asociate și nu sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 să se prezinte de urgență la camera de gardă.

În caz contrar, pot dezvolta complicații grave, iar șansele de supraviețuire scad drastic în acest caz.

„Din punctul meu de vedere, internarea în spital a unui pacient se justifică în momentul în care are o saturație sub 93%, are comorbidități și, cu atât mai mult dacă nu este vaccinat, pentru că riscul de evoluție spre o formă severă este mai mare”,  a explicat Beatrice Mahler.

Medicul spune că oamenilor le este frică să mai vină la spital din cauza informațiilor false care circulă în mediul online. Cazurile care ajuns la Marius Nasta sunt de cele mai multe ori extrem de grave.

„Este o categorie de populație care refuză să vină în spital, mai ales atunci când știe că ar fi suspect de COVID-19. Povestea care s-a creat în jurul acestei afecțiuni, poveștile din spațiul public, nu ajută pacientul care are nevoie. La Marius Nasta, la camera de gardă, ajung pacienții care au stat acasă 14 zile în care știau că trebuie să mențină izolarea, ajung cu insuficiență respiratorie severă, cu un plămân fibrozat, moment în care intervenția noastră nu aduce beneficii foarte mari. Ajung în ultimele clipe de viață și avem pacienți care, cu toate manevrele pe care le facem, ajung să decedeze post-COVID. Nu sunt decese înregistrate COVID, dar ei ai avut COVID acasa”, a mai spus medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`