Prima pagină » Radio » Actualitate » Cand trebuie bauta cafeaua pentru a obtine maximum de energie, dar si sa poti dormi fara probleme noaptea
Cand trebuie bauta cafeaua pentru a obtine maximum de energie, dar si sa poti dormi fara probleme noaptea

Cand trebuie bauta cafeaua pentru a obtine maximum de energie, dar si sa poti dormi fara probleme noaptea

30 mart. 2020, 11:41,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:21084;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Când trebuie băută cafeaua. Studii recente asociază cafeaua cu multe beneficii pentru sănătate, printre care și un risc scăzut de moarte timpurie.

Totuși, când vine vorba de cafea, părerile sunt împărţite. Sunt cei care spun că nu au nevoie de ea, iar la polul opus, cei care o beau ca pe apă. De asemenea, mai sunt și cei care o consumă doar ocazional, când au nevoie de un plus de energie.

Când trebuie băută cafeaua

Specialiştii spun însă ca această licoare magică nu ar trebui băută oricum. Și ne referim aici pentru cazurile în care există riscul să nu mai putem adormi apoi, din cauza ei. Potrivit Laurei Cipullo, dietetician american, cafeaua nu ar trebui în niciun caz să fie băuta la primele ore ale dimineţii. Deci nu imediat după ce ne-am trezit, aşa cum procedează majoritatea.

Imediat după ce ne ridicăm din pat, dimineaţa, corpul nostru e plin de hormonul stresului, cortizol. Acesta ne face să fim şi uşor anxioşi. Pe acest fond, cafeaua ne poate face chiar nervoşi şi prea agitaţi. În plus, procedând aşa, la scurt timp, ne vom simţi obosiţi și lipsiţi de vlagă. Așadar, imediat după trezire, cafeaua nu numai că nu ne face bine, ci chiar înrăutăţește situaţia.

Perioada ideală e la 3-4 ore de la trezire

Ideal ar fi să întârziem momentul savurării cafelei timp de câteva ore, spune specialistul. „Bea cafea atunci când organismul produce mai puţin cortizol, adică la 3-4 ore de la trezire”, e sfatul expertului. Perioada de timp ideală pentru o ceaşcă de cafea e în intervalul 9-11 dimineaţa.

De reţinut e şi faptul că vom obţine beneficiile maxime la circa 30-60 de minute de la momentul în care bem cafeaua. N-ar trebui să uităm nici faptul că licoarea rămâne în organism până la 6 ore. Aşa că, seara, cofeina ar trebui să fie exclusă, ne ține alerți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *