Prima pagină » Sanatate » Când te doare inima: Ce trebuie să faci pentru a scăpa imediat de disconfort

Când te doare inima: Ce trebuie să faci pentru a scăpa imediat de disconfort

12 ian. 2022, 11:15,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întrebă când te doare inima ce trebuie să faci. Pentru ameliorarea disconfortului provocat de bolile de inimă trebuie să urmezi un anumit stil de viață. Există și o serie de remedii naturale și pastile care te ajută să calmezi durerile.

Bolile de inimă sunt din ce în ce mai des întâlnite. Acestea se manifestă atât la tineri cât și la persoanele în vârstă. În momentele în care te înțeapă brusc inima și simți o apăsare în piept trebuie să-ți verifici valorile tensiunii și pulsul.

grafica barbat care se tine de piept din cauza durerii de inima

De cele mai multe ori, durerea de inimă se accentuează atunci când treci printr-o perioadă de stres

Când te doare inima ce trebuie să faci: Remedii care te vor ajuta rapid să scapi de senzația neplăcută

Atunci când suferi de o boală de inimă trebuie să știi la câte bătăi pe minut riști să faci infarct. Tot mai multe persoane se supun riscului unui infarct din cauza modului de viață pe care îl au. Atunci când durerile de inimă apar în timpul nopții trebuie să dormi cu capul în sus. Specialiștii spun că dacă dormi cu toracele mai ridicat, inima este solicitată mai puțin atunci când pompează sânge.

Dacă durerea apare atunci efectuezi un efort fizic trebuie să reduci din activitate și să iei o pauză. Este bine să te așezi pe un scaun și să respiri adânc și să-ți verifici tensiunea. De asemenea, durerea poate fi ameliorată dacă bei un ceai calmant și te odihnești.

Durerile de inimă pot apărea și după masă. Pentru a evita un disconfort după ce ai mâncat este bine să nu mănânci pe fugă pentru a evita și refluxul gastroesofagian. După ce ai servit masa, inima ta este mult mai sensibilă. Pentru ca inima să reușească să-și îndeplinească funcția cu ușurință este necesar să iei o pauză după masă.

barbat care se tine de piept din cauza durerii de inima

Durerile de inimă pot apărea și după masă

Leacuri bătrânești pentru inimă: Remedii și obiceiuri vechi pentru reducerea durerii

De cele mai multe ori, durerea de inimă se accentuează atunci când treci printr-o perioadă de stres și neliniște. Pentru a reuși să-ți pregătești inima și întregul organism de aceste perioade trebuie să urmezi o serie de obiceiuri. Cele mai eficiente sunt yoga și exercițiile fizice regulate dar ușoare. Dacă incluzi sportul în viața ta vei reuși să ameliorezi durerile de inimă.

Pentru a reduce din dureri este bine să te lași de fumat. Persoanele care suferă de boli de inimă trebuie să reducă și chiar să renunțe la acest obicei. Fumatul face rău multor organe, însă cea mai afectată este inima.

Specialiștii recomandată administrarea zilnică a unei aspirine. Conform acestora, o doză de aspirină luată cu regularitate ajută mușchiul cardiac să funcționeze mai bine. În cazul femeilor, durerile de inimă pot apărea și din cauza pastilelor contraceptive.

În cazul în care iei pastile contraceptive trebuie să știi că acestea afectează atât organele genitale cât și inima. Nivelul mare de estrogen ce se conține în compoziția acestora face ca sângele să se coaguleze excesiv.

persoana care se tine de piept din cauza durerii de inima

Dacă durerea apare atunci efectuezi un efort fizic trebuie să reduci din activitate

Durerile de inimă în timpul respirației: Cum să eviți pericolul unui infarct

Atunci când simți o senzație bruscă de presiune sau strângere la nivelul pieptului trebuie să acționezi imediat. De obicei această durere se manifestă în timpul respirației atunci când suferi de tensiune mare. Pentru a reduce riscul unui atac de cord este bine să acționezi.

În primul rând cauza unei astfel de dureri poate fi provocată de greutatea crescută a corpului. Astfel, trebuie să-ți menții greutatea în limitele normale. De asemenea, este important să iei o pastilă sau să aplici un truc pentru a scădea tensiunea arterială.

Este important să scazi nivelul de cholesterol pentru a scăpa de durerea toracică. De asemenea, imperativ este să elimini sarea sau să reduci cantitatea acesteia din mâncare. Grăsimile și alimentele prea grase îți pot afecta țesutul, provocând unele probleme grave.

Atunci când te doare inima și te întrebi ce trebuie să faci pentru a reduce disconfortul trebuie să apelezi la diverse trucuri. De mare ajutor sunt remediile naturiste pentru calmarea țesutului cardiovascular. În cazul unor dureri ascuțite trebuie să consulți un medic specialist pentru a evita orice pericol.

persoana care se tine de piept din cauza durerii de inima

Atunci când suferi de o boală de inimă trebuie să știi la câte bătăi pe minut riști să faci infarct

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024