Prima pagină » Informații utile » Când și de ce se citește Psalmul 2? Rugăciunea adresată lui Dumnezeu pentru a ne călăuzi în etapele grele ale vieții

Când și de ce se citește Psalmul 2? Rugăciunea adresată lui Dumnezeu pentru a ne călăuzi în etapele grele ale vieții

02 sept. 2024, 12:06,
în Informații utile

Psalmul 2 face parte din colecția de psaltiri biblice care îi sunt atribuite lui David. Această rugăciune este perfectă pentru a fi spusă înaintea unei întâlniri importante sau înainte de a începe lucrul.

De ce este bine și cum se citește Psalmul 2? Acest psalm este unul foarte puternic, scris de Regele David, pentru ca noi să putem înțelege și să primim harul divin prin care putem avea succes atunci când dialogăm sau facem afaceri cu alți oameni. Află în rândurile următoare cum se citește acesta.

Psalmul 2

Psalmul 2 este unul dintre cele mai frumoase, dar și simple psaltiri din Psalmii lui David. Acesta poate fi citit în orice zi a anului, dar este special recomandat înaintea unui interviu important sau a unei ședințe care îți va schimba viitorul. Acest psalm a fost scris cu gândul înțelegerii, cu puterea Duhului Sfânt de a lega oamenii și de a-i face să se înțeleagă, chiar dacă există bariere de comunicare între ei.

Acesta poate fi citit în fiecare seară cu o săptămână înainte de interviul sau de discuția importantă pe care urmează să o ai. De asemenea, poți să-l citești înainte să te spovedești sau după ce ai ținut post câteva zile.

„Pentru ce s-au întărâtat neamurile și popoarele au cugetat deșertăciuni?

S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a Unsului Său, zicând:

«Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor».

Cel ce locuiește în ceruri va râde de dânșii și Domnul îi va batjocori pe ei!

Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei;

Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.

Domnul a zis către Mine: ‘Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!

Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului.

Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!’

Și acum, împărați, înțelegeți! Învățați-vă toți, care judecați pământul!

Slujiți Domnului cu frică și bucurați-vă de El cu cutremur.

Luați învățătură, ca nu cumva să Se mânie Domnul și să pieriți din calea cea dreaptă, când se va aprinde degrab mânia Lui! Fericiți toți cei ce nădăjduiesc în El.”

De ce e bine să citim acest psalm

Acest psalm este o rugăciune puternică prin care ne îndreptăm inimile spre Dumnezeu, căutând lumina și călăuzirea Sa în fața provocărilor din viața noastră profesională și personală. În momentele în care ne pregătim pentru întâlniri, congrese sau orice activități de lucru, ne rugăm ca Domnul să ne umple mințile cu înțelepciune și discernământ, astfel încât acțiunile noastre să fie conforme cu voia Sa sfântă. Această rugăciune este un memento că orice putere și cunoaștere provin din harul divin, iar apropierea de Dumnezeu prin rugăciune ne deschide inima către această înțelepciune supremă.

A doua psaltire din Biblie ne invită să ne încredem în promisiunile divine, căci El este mereu prezent pentru a ne ghida și a ne proteja în toate deciziile pe care le luăm. Recitând acest psalm, cerem cu umilință ca Dumnezeu să ne înzestreze cu tăria necesară pentru a face alegeri drepte și înțelepte, fie că ne aflăm în fața unei decizii importante, fie că suntem implicați în dezbateri și discuții esențiale. Ne ancorăm în credința că Domnul va fi alături de noi, oferindu-ne claritatea și curajul de care avem nevoie pentru a naviga prin provocările pe care le întâmpinăm.

În mijlocul tutror provocărilor, Psalmul 2 devine un scut spiritual, o expresie a credinței și nădejdii noastre în protecția divină. Ne închinăm cu inimile deschise, cerându-I lui Dumnezeu să fie farul care ne luminează calea, să ne ofere ocrotirea Sa și să ne îndrume fiecare pas, în toate aspectele vieții noastre.

Psalmul 2 este unul dintre cele mai frumoase psaltiri scrise; chiar dacă este de dimensiuni mai mici, este unul foarte puternic, fiind un bun ajutor ori de câte ori urmează să faci o alegere importantă în viața ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024