Prima pagină » Actualitate » Când se votează moțiunea de cenzură. Ce a decis PSD
Când se votează moțiunea de cenzură. Ce a decis PSD

Când se votează moțiunea de cenzură. Ce a decis PSD

21 aug. 2020, 14:47,
în Actualitate

Comitetul Executiv al PSD nu a putut lua o decizie în privința votului pe moțiunea de cenzură. săptămâna viitoare. Reprezentanții social democraților spun că marți se va face anunțul privind momentul exact al votării. Cei de la PSD susțin că decizia PNL de a contesta moțiunea de cenzură la Curtea Constituțională nu afectează demersul actual din Parlament, orice decizie a CCR acționând pentru viitor.

„În acest moment există negocieri cu toate grupurile parlamentare din Parlamentul României și, marți, cel mai probabil vom anunța data la care se va vota această moțiune, ne dorim ca votul să aibă loc cât de rapid cu putință.

Luăm în calcul foarte serios să fie votată moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Nu anunțăm astăzi data moțiunii de cenzură pentru că încă se poartă negocieri în Parlament.”, a explicat Lucian Romașcanu.

Când se votează moțiunea de cenzură: PNL se agaţă de putere ruşinoş!

Purtătorul de cuvânt al PSD a vorbit despre scrisoarea de înaintare, din motivarea PNL la contestaţia la CCR, a depunerii moţiunii de cenzură, spunând că liberaslii se agață într-un mod rușinos de putere.

„O să vă citesc doar două rânduri din scrisoarea de înaintare, din motivarea PNL la contestaţia la CCR a depunerii moţiunii. Este punctul 4, încălcarea principiului stabilităţii activităţii Guvernului. În viuziunea PNL, Parlamentul nu poate adopta moţiuni de cenzură pentru că interferează cu stabilitatea Guvernului. Asta e o noutate şi ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns modul în care înţelege PNL parlamentul suveran. Modul cum vede PNL a se agăţa de putere e ruşinoş”, a completat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a confirmat plecările a trei parlamentari PSD către PNL, dar susține că nu va fi influențată majoritatea din Parlament.

”Acești 3 parlamentari, îmi pare rău că au ales să facă această mișcare, mai ales de colegul Breaz, căruia partidului i-a oferit șansa să își arate competența în funcții extrem de importante, a fost ministru al Culturii. Doamna Meiroșu este un politician de sens giratoriu, a plecat, n-o să mai vină. Aceste plecări nu afectează majoritatea din Parlament.”, a mai spus Romașcanu.

Sesizare la CCR, depusă de liberali, privind moțiunea de cenzură

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, va depune astăzi la Curtea Constituţională sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament referitor la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, în sesiune extraordinară, potrivit unei informări a Executivului.

„Este clară intenția PSD-ului să provoace haos în România. PSD este pur și simplu un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum Guvernul trebuie să stingă focul. Nu au logică în acțiunile lor. Cui i-ar folosi?”, a precizat Ionel Dancă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va depune vineri sesizarea la CCR pe această temă.

„Da, în cursul zilei de mâine vom depune (sesizarea – n.r.). Practic, această sesizare este sub forma unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, privitor la moţiunile de cenzură şi la posibilitatea de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară”, a precizat prim-ministrul.

Ionel Dancă depune la CCR sesizarea Guvernului pe tema moțiunii de cenzură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *