Prima pagină » Coronavirus » Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel

Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel

09 sept. 2020, 13:11,
în Coronavirus

Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Medicul Adrian Streinu-Cercel ne da veşti proaste. Pandemia de coronavirus nu se va sfârşi curând. Potrivit medicului, ne vom confrunta cu această situaţie încă câţiva ani buni.

Când se va sfârşi pandemia de coronavirus? Iată ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei-Bals” din Capitală, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel ne de veşti proaste privitor la pandemia de coronavirus. Cei care spera că virusul să dispară se înşeală. Medicul susţine că pandemia de coronavirus se va termina abia în anul 2023.

„Dată fiind situaţia, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie”

Profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, susţine că SARS-CoV-2 nu va dispărea prea curând din cauza numărului ridicat de mutaţii prin care a trecut.

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a afirmat Streinu-Cercel, joi, la conferinţa de lansare a proiectului „Întărirea capacităţii instituţionale pentru controlul infecţiilor spitaliceşti şi gestionarea consumului de antibiotice în România”.

El a menţionat ca pacienţii care au venit, până în prezent, la Institutul ”Matei Balş” cu alte patologii decât COVID nu s-au infectat cu noul coronavirus.

Ce soluţii pentru scăderea numărului de cazuri de COVID-19 propune Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu Cercel a venit cu mai multe soluţii pentru scăderea numărului de cazuri de COVID-19. Medicul vorbeşte despre modul cum se dă jos în mod corect masca de protecţie, fără a exista riscul de infecţie, şi cât de importantă este purtarea ei, mai ales în această perioadă când cazurile de coronavirus au crescut semnificativ în ţara noastră.

Doar cu ajutorul purtării măştii de protecţie, cu păstrarea distanţei fizice şi cu respectarea celorlalte măsuri impuse de autorităţi vom putea trece cu bine de această perioadă, atrage atenţia profesorul Streinu Cercel.

Soluţii pentru scăderea numărului de cazuri de COVID-19: Cum se schimbă masca

Masca de protecţie are efect în primele 2-4 ore de la aplicarea ei, ea trebuie schimbată în momentul în care se umezeşte. Adrian Streinu-Cercel recomanda ca atunci când ieşim în oraş să avem cu noi mai multe măşti pe care să le schimbăm în mod frecvent.

„Masca va opri ce vine din faţa noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecţia cu coronavirus poate să treacă prin masca la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 şi 4 ore. Când se face diferenţa între cele 2 şi 4 ore? La momentul umezirii.

Dacă masca se umezeşte, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ţinută pentru că îşi pierde proprietăţile şi tot ce se dizolvă aici are şanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măşti cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important şi cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur şi simplu pe ea, ne putem contamina şi apoi punem mâna pe telefon şi alte obiecte”, a declarat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`