Prima pagină » National » Când se va deschide cel mai lung traseu de autostradă din România. Anunțul mult așteptat de șoferi
Când se va deschide cel mai lung traseu de autostradă din România. Anunțul mult așteptat de șoferi

Când se va deschide cel mai lung traseu de autostradă din România. Anunțul mult așteptat de șoferi

14 mai 2024, 10:45,
BZI.ro, în National

Multă lume este dornică să afle când se va deschide cel mai lung traseu de autostradă din România. În prezent ,,recordul” este traseul Holdea-Târgu Mureș, aproape 240 de kilometri de autostradă cu traseu A 1-A10 și A 3. Iată anunțul mult așteptat de șoferi.

Când se va deschide cel mai lung traseu de autostradă din România

Deschiderea primului lot al Autostrăzii Bucureștiului (A 0) va permite la vară (iulie-august) circulația pe Autostradă fără întrerupere de la Bragadiru/Cornetu DN 6 până la Ovidiu în zona de Nord a municipiului Constanța, pe un traseu A 0-A2 -A4 cu o lungime de aproape 250 de kilometri, care va deveni cel mai lung traseu de autostradă din România.

Primul lot al Autostrăzii A 0, însemnând restul de 10 km, încă în lucru de la nodul rutier Popești-Leordeni DN 4 până la A2/Glina este la 95 % execuție și ar fi trebuit deschis încă din noiembrie 2023, termenul contractual. Astfel, la cei 215 kilometri de pe A 2 și A4 (București-Ovidiu) se adaugă și totalul de 33 kilometri care vor fi în trafic în iulie-august pe A 0 Sud, acum fiind doar 23 (DN 6-DN 4/Bragadiru-Popești Leordeni).

,,Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 96,5%… Acest tronson de autostradă este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinul antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil.”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

A început construcția viaductului peste Lacul Cernica

România va beneficia de un nou viaduct impresionat. Proiectul viaductului are o importanță deosebită pentru șoferii din Constanța, oferind o rută mai rapidă către aeroportul Henri Coandă și nordul Capitalei. Ministrul Transporturilor a aprobat construcția unui viaduct spectaculos peste Lacul Cernica. Acest viaduct reprezintă o componentă crucială a Lotului 4 al Autostrăzii A0 București Nord, un proiect mult așteptat ce va îmbunătăți semnificativ infrastructura de transport în zonă.

Studiul de Mediu a fost finalizat de către Ministerul Transporturilor, iar autorizația de construcție pentru viaductul impresionant, care se va întinde pe o lungime de 1274 de metri, a fost emisă. Inițial estimat la 52 de milioane de lei, costul proiectului a fost revizuit semnificativ, ajungând acum la 220 de milioane de lei pentru Etapa a II-a. Costurile totale autorizate pentru proiect se ridică la 272 de milioane de lei, dintr-un contract total de 312 milioane de lei, iar durata lucrărilor este estimată la 18 luni.

În plus față de viaductul peste Lacul Cernica, Lotul 4 al Autostrăzii A0 va include și un pasaj peste calea ferată București Sud – Oltenița, cu o lungime de 504 metri. Această secțiune a autostrăzii, care trece prin județul Ilfov între DN3 și nodul rutier A2, va facilita conexiunea între diversele zone și va îmbunătăți semnificativ infrastructura de transport.

Recent, a fost anunțat faptul că se construiește Autostrada Litoralului. Execuția Altenativei Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului va avea o lungime de 30,59 kilometri și va arunca în aer turismul din România. Scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței #A4, din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *