Prima pagină » Culinar » Când se pune gelatina în piftie: Secretele bunicii pentru cea mai bună răcitură

Când se pune gelatina în piftie: Secretele bunicii pentru cea mai bună răcitură

22 dec. 2021, 13:57,
în Culinar

De sărbători, bunica prepară cea mai bună răcitură. Pentru a obține o răcitură bine închegată ea știa când se pune gelatina în piftie dar și alte secrete pentru prepararea ei. Acest deliciu este pregătit din carne și legume, având un gust și aromat desăvârșit.

Răcitura este nelipsită de pe masa de sărbătoare, fiind preferată de întreaga familie. Secretul bunicii pentru a obține cea mai închegată piftie pentru sărbători constă în momentul adăugării gelatinei în răcitură. De asemenea, pentru ca zeama să se prindă destul de bine, bunica folosea mai multe tipuri de carne. Cele mai folosite de ea era porcul, vita și pasărea.

racitura pe o farfurie

Pentru acel gust desăvârșit a răciturii, bunica nu condimenta răcitura

Când se pune gelatina în piftie: Cum obținea bunica o răcitură bine închegată

Pentru a obține o răcitură absolut fabuloasă și suficient de bine închegată, bunica se folosea de mai multe secrete. Unul dintre acestea consta în prinderea piftiei. Pentru ca răcitura să se prindă suficient de bine, aceasta trebuie pregătită din supă din picioare, urechi și ciolane de porc.

Bunica mereu spunea că aceste părți a porcului conțin o cantitate mare de colagen care sporește prinderea răciturii. Pentru a obține acel gust desăvârșit al piftiei de porc, bunica folosea carne proaspătă. Unul dintre secretele bunicii era faptul că pentru răcitură ea nu folosea carnea congelată.

racitura inchegata pe o farfurie

Bunica mereu spunea că aceste părți a porcului conțin o cantitate mare de colagen care sporește prinderea răciturii

Pentru a obține o răcitură limpede și extrem de prinsă, bunica se străduia să mențină o temperatură constantă atunci când fierbea supa pentru piftie. Ea ținea răcitura la foc mic pentru 5 ore. Uneori, bunica depășea chiar și acest timp din cauza calității cărnii.

Unul dintre secretele folosite de bunica pentru o răcitură prinsă bine, ea adăuga sarea doar la sfârșitul fierberii. Bunica mereu spunea că dacă sărezi supa pentru răcitură la început, este mai mult ca sigur că piftia nu se va prinde bine.

Pentru acel gust desăvârșit a răciturii, bunica nu condimenta răcitura. Ea prefera să păstreze gustul autentic a cărnii de porc și aroma acesteia. Uneori mai adăuga și ienibahar și câteva frunzulițe de dafin. Bunica adăuga frunza de dafin doar pentru 5 minute la începutul fierberii, astfel încât să nu facă supa prea amară.

Pentru a se asigura că răcitura se va prinde bine, bunica adăuga în timpul fierberii puțină gelatină. Dacă pregătea piftia din carne de porc, bunica nu adăuga tot pachețelul de gelatină. Aceasta este indicată mai mult atunci când pregătești o răcitură din carne de pasăre.

racitura din pasare intr-o farfurie

Pentru a obține o răcitură absolut fabuloasă și suficient de bine închegată, bunica se folosea de mai multe secrete

Alte secrete care te ajută să obții o răcitură superbă: Ce adăuga bunica în piftie

Pentru a proba dacă zeama de la răcitura se va prinde bine, bunica o testa. Testul consta în adăugarea într-o ceșcuță a unei cantități mici de gelatină și supă. Aceasta era lăsată pentru 15 minute la congelator, pentru a observa dacă aceasta se va închega.

Pentru a evita acel strat de grăsime pe răcitură prinsă, aceasta trebuie îndepărtată cu ajutorul unei linguri late și plate. În cazul în care ea pregătea răcitura doar pentru a fi mâncată în familie, ea nu renunța la stratul de grăsime.

Pentru ca răcitura să fie extrem de apetisantă și să arate foarte bine, bunica era foarte atentă cum le aranja în farfurii. Când pregătea răcitura pentru Reveleion, bunica tăia usturoiul rondele sau pai. Ea le aranja pe farfurie înainte ca aceasta de a turna răcitura. De asemenea, ea decora răcitura cu morcov sau cu ou fiert. Uneori mai punea ceapă verde sau un castravete tăiat forte subțire.

Bunica nu punea niciodată răcitura fierbinte la rece. Ea aștepta ca acestea să ajungă la temperatura camerei după care le punea la frigider. Pentru a obține o răcitură suficient de prinsă bunica știa când se pune gelatina în piftie.

racitura decorata pe o farfurie

Pentru a proba dacă zeama de la răcitura se va prinde bine, bunica o testa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *