Prima pagină » WoW! » Sfaturi pentru casa si gradina » Când se plantează bulbii de crini. Care sunt motivele pentru care aceștia nu înfloresc și cum poți preveni acest aspect
Când se plantează bulbii de crini. Care sunt motivele pentru care aceștia nu înfloresc și cum poți preveni acest aspect

Când se plantează bulbii de crini. Care sunt motivele pentru care aceștia nu înfloresc și cum poți preveni acest aspect

31 aug. 2023, 15:39,
BZI.ro, în WoW!

Să plantezi flori și să vezi că acestea nu înfloresc, este descurajator. Uneori înfloresc, dar nu într-atât de abundent pe cât v-ați aștepta. De exemplu, dacă bulbii de crini sunt prea mici sau înghesuiți, plantați la o adâncime prea mică sau la umbră excesivă, aceștia nu vor înflori. Deoarece au nevoie de temperaturi mai scăzute, unii crini nu vor înflori dacă iarna a fost prea blândă. Pentru a te putea bucura de flori mari și parfumate trebuie să știi când se plantează bulbii de crini, trebuie să le oferi mult soare, umiditate adecvată și continuă a solului și îngrășământ în cantitatea potrivită.

Când se plantează bulbii de crini

Crinii se plantează de obicei toamna, dar se pot pune și primăvara dacă a fost o iarnă mai aspră. Cel mai indicat este ca aceștia să fie plantați cu cel puțin 4 săptămâni înainte de primul îngheț de toamnă. Bulbii plantați toamna vor avea rădăcini bine împământenite în primăvară. Răcoarea de iarnă este benefică bulbilor de crini și îi ajută să producă flori mari. Dacă alegeți să-i plantați primăvara, faceți-o imediat ce amenințarea înghețului a trecut. Plantele cultivate în ghivece se pot pune oricând la începutul verii. Cumpărați bulbii cât mai aproape de perioada de plantare, altfel aceștia se vor deteriora în timp, așa că nu e o idee buna să îi luați toamna și să așteptați primăvara pentru a-i planta.

Continuați să citiți pentru a afla câteva posibile motive pentru care crinii nu înfloresc, precum și cele mai bune proceduri pentru ca aceștia să înflorească în anul următor.

Calitatea bulbilor

Dacă crinii tăi nu înfloresc în aproximativ un an de la plantare, forma și maturitatea bulbului pot fi de vină. De multe ori, bulbilor mici le lipsesc nutrienții și energia necesare pentru ca floarea să se dezvolte și să producă flori în primul an.
Probabilitatea de a înflori crește în anul următor pe măsură ce se dezvoltă. Asigurați-vă că alegeți cei mai mari bulbi, cu cel mai sănătos aspect posibil.

Bulbii nu au fost plantați suficient de adânc

Capacitatea bulbilor de crin de a înflori poate depinde de adâncimea la care îi plantați. Spre deosebire de bulbii plantați prea adânc, care pot duce la înflorire întârziată, bulbii plasați la o adâncime prea mică pot fi deteriorați de îngheț. Metoda optimă pentru cultivarea bulbilor de crin este să-i îngropați de 4 ori mai adânc decât diametrul fiecărui bulb.

Bulbii sunt supraaglomerați

Plantarea bulbilor prea aproape unul de altul este o cauză frecventă pentru crinii care nu reușesc să înflorească. Drept consecință, atunci când vine primăvara, ei vor concura între ei pentru mediu, apă, nutrienți și soare. Dezgroparea bulbilor și replantarea lor este o soluție pentru această problemă. Dacă crinii tăi nu înfloresc și îți dai seama că sunt excesiv de apropiați unul de altul, toamna, scoate-i din pământ și mută-i într-un loc mai potrivit, astfel încât să aibă șansa de a se adapta noului lor mediu, înainte de a se maturiza. Așezați fiecare bulb la cel puțin 20 cm distanță unul de celălalt.

Poziționarea bulbilor de crin în direcția greșită

Când se plantează bulbii de crini asigurați-vă că sunt poziționati constant cu partea ascuțită în sus. În timp ce îi puneți în pământ aveți grija să rămână în poziția potrivită și să suprevegheați, dacă este cazul, animalele de companie care ar putea începe să sape în pământ, întorcând bulbii de crini într-o poziție diferită. Bulbul de crin va crește chiar și în această situație, dar va necesita mult mai multă energie pentru a înflori în respectivul an, însă în anul următor șansele de a face flori sănătoase cresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *