Prima pagină » Sanatate » Când se ia Omega 6? Dimineața sau seara? Află care este cel mai bun moment pentru a lua aceste suplimente

Când se ia Omega 6? Dimineața sau seara? Află care este cel mai bun moment pentru a lua aceste suplimente

02 mai 2023, 09:08,
în Sanatate

Dacă nu știi când se ia Omega 6, dimineața sau seara, ai ajuns în locul potrivit! În acest articol vei descoperi care este cel mai bun moment pentru a lua aceste suplimente alimentare și care sunt beneficiile lor.

Acizii grași Omega 6 sunt foarte folositori pentru organismul tuturor oamenilor, deoarece au numeroase proprietăți, care mai de care mai impresionante. De pildă, acești acizi au rol în construirea și reproducerea sistemului nervos, dar și în formarea membranei celulare.

Fiindcă nu pot fi produși de organism, acizii grași Omega 6 trebuie luați din alimentație sau din suplimentele alimentare, din ce în ce mai populare în ultimul timp. Surse bogate de Omega 6 sunt uleiurile de rapiță, floarea soarelui, porumb, susan, soia sau palmier.

Când se ia Omega 6? Dimineața sau seara?

Suplimentele alimentare care conțin acizii grași Omega 6 se iau, la fel ca Omega 3, în prima parte a zilei, pentru a-și face efectul pe tot parcursul zilei. Se administrează cu un pahar cu apă, în timpul mesei.

Pe lângă suplimente, medicii mai recomandă ca acizii grași să fie luați din alimentație, nu doar din capsulele luate de la farmacie. Așa cum am spus, uleiurile de rapiță, porumb, floarea soarelui, susan, soia sau palmier sunt bogate în Omega 6, dar nu sunt singurele surse. Acești acizi grași se mai găsesc și în carnea de vită sau de pui, în ouă, unt sau brânzeturi, dar și în alune, nuci, migdale sau cereale. Specialiștii sunt de părere că Omega 6 se mai găsește și în uleiurile de in, sofran, susan, nuci sau sâmburi de struguri. De asemenea, nici semințele de susan sau cele de dovleac nu sunt de neglijat. Acestea conțin numeroși acizi grași, extrem de benefici organismului.

Astfel că, dacă ai o alimentație echilibrată, nu este nevoie să iei suplimente alimentare pe bază de Omega 6. Dar, dacă nu consumi regulat carne de vită sau de pui, ouă, brânzeturi, alune și semințe de susan sau de dovleac, optează pentru cele mai bune suplimente. Cere sfatul medicului sau farmacistului ori de câte ori dorești să începi o cură cu suplimente alimentare.

Beneficiile acizilor grași Omega 6. De ce trebuie să-i incluzi în alimentația ta

Acizii grași Omega 6 prezintă numeroase beneficii. De pildă, contribuie la scăderea tensiunii arteriale ridicate. De-a lungul timpului, s-a dovedit că acești acizi sunt eficienți pentru ameliorarea simptomelor specifice hipertensiunii arteriale.

De asemenea, Omega 6 are rol și în combaterea inflamațiilor. Acestea pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, putând să genereze boli cronice, precum: bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul sau Alzheimerul. Astfel de afecțiuni pot fi prevenite cu un stil de viață echilibrat, care să conțină acizi grași esențiali bunei funcționări a organismului.

Bolile de inimă nu se apropie de o persoană care consumă alimente sau ia suplimente care conțin Omega 6. Specialiștii au observat că riscul de apariţie a bolilor coronariene este mai mic în cazul persoanelor care includ în alimentaţia lor uleiuri vegetale bogate în acizi graşi Omega 6.

În cazul în care organismul nu primește suficientă Omega 6, pielea devine deshidratată, apar iritații, uscăciune la nivelul ochilor, părul începe să cadă, colesterolul crește, iar durerile articulare devin tot mai accentuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *