Prima pagină » Stiri si curiozitati » Când se citește Acatistul Sf. Parascheva pentru a fi feriți de rele. Ce rugăciuni să rostești pentru luminarea minții și spor în toate

Când se citește Acatistul Sf. Parascheva pentru a fi feriți de rele. Ce rugăciuni să rostești pentru luminarea minții și spor în toate

26 aug. 2022, 13:03,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Este bine să știm când se citește Acatistul Sf. Parascheva pentru a fi feriți de rele și a avea parte de ajutor divin. Acatistul Sf. Parascheva are o putere deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru luminarea minții și spor în toate.

Când și cum se citește Acatistul Sf. Parascheva

Acatistul Sf. Parascheva este înzestrat cu o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor în cele mai grele momente. Acest acatist se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești.

La vreme de necaz și întristare, putem citi acest acatist vindecător și făcător de minuni. Acatistul Sf. Parascheva se rostește în fiecare zi pentru luminarea minții, liniște sufletească și spor în toate.

,,Întru tine, Maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că luând Crucea, ai urmat lui Hristos și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Parascheva, duhul tău.

Preacuvioasei noastre Maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilință îi aducem noi, nevrednicii păcătoși, pentru mijlocirile sale. Că mari daruri ne-am învrednicit a dobândi, de la izvorul cel pururea curgător de bunătăți al Mântuito­rului nostru, și să-i cântăm: Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

Îngerii din cer cu laude primind duhul tău cel fecioresc din pământeștile lăcașuri, de bucurie te-au încununat pentru vredniciile tale; că femeiesc trup purtând și fire slăbănoagă, ai știut a birui toate puterile vrăjmașilor prin buna înțelepciune; pentru aceasta îți cântăm:

Bucură-te, înțeleaptă fecioară;

Bucură-te, porumbiță cuvântătoare;

Bucură-te, suflet îngeresc în trup fecioresc;

Bucură-te, vrednică mijlocitoare către Domnul;

Bucură-te, mângâierea oamenilor.”

Pe lângă Acatistul Sf. Parascheva, putem rosti zilnic și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. De asemenea, la sfârșitul fiecărei săptămâni este bine să spunem rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău.

Cum să te rogi pentru luminarea minții și îndepărtarea gândurilor negre

Atunci când suntem copleșiți de necazuri și suferințe sau suntem împovărați de gânduri rele, putem rosti câteva rugăciuni tămăduitoare și de liniștire. Rugăciunea pentru luminarea minții către Maica Domnului se rostește dimineața și seara pentru a avea spor în toate și a fi feriți de ispite și necazuri.

„Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovniceşti, ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici!

Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului, nevrednicei robului, roabei tău, tale, care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa preacinstitei tale icoane şi cu umilinţă te rog: Dăruieşte bună sporire minţii mele, luminează-mă cu lumina cunoştinţelor, întăreşte-mi memoria, dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin.”

Acatistul Sf. Parascheva se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de ocrotirea divină și de spor în toate. Acest acatist este făcător de minuni și de grabnic ajutor la vreme de necaz și suferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *