Prima pagină » Informații utile » Când se citește Acatistul Bunei Vestiri? De ce este unul dintre cele mai bune acatiste pentru atunci când ai probleme de sănătate

Când se citește Acatistul Bunei Vestiri? De ce este unul dintre cele mai bune acatiste pentru atunci când ai probleme de sănătate

21 nov. 2024, 15:10,
Redacția BZI în Informații utile

Când se citește Acatistul Bunei Vestiri? Aceasta este una dintre cele mai puternice, dar și frumoase acatiste ce pot fi rostite în momente de încercare. Află în rândurile următoare când, dar și cum se citește acest acatist.

Acatistul Bunei Vestiri este una dintre cele mai frumoase rugăciuni, adesea recomandate de preoți pentru atunci când avem probleme de sănătate. Sărbătoarea Bunei Vestiri are loc în fiecare an pe 25 martie, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători dedicate Maicii Domnului.

Când se citește Acatistul Bunei Vestiri

Acatistul Bunei Vestiri este o rugăciune de o profundă încărcătură spirituală, citită zilnic atât în mănăstiri, cât și în casele credincioșilor. În biserici, acest acatist se citește în mod special în cadrul Deniei Acatistului din săptămâna a cincea a Postului Mare. Se spune că citirea Acatistului Bunei Vestiri de douăsprezece ori, cu atenție și liniște, poate aduce împlinirea celei mai profunde dorințe a celui care se roagă. Este important ca mintea să fie concentrată asupra sensului rugăciunii, iar dacă se întâmplă ca gândurile să alunece, cititorul trebuie să revină cu blândețe și răbdare la locul potrivit. Rugăciunea trebuie să fie o formă de meditație, o comuniune sinceră cu Dumnezeu și Maica Domnului.

Cel mai potrivit moment pentru citirea acestui acatist este dimineața, imediat după trezire, sau seara, înainte de somn. Aceste clipe sunt considerate ideale, deoarece sufletul este mai deschis, iar liniștea interioară poate fi mai ușor atinsă. Acatistul Bunei Vestiri aduce pace sufletească, alină durerile inimii și oferă sprijin celor care se află în momente dificile. De aceea, este recomandat să fie citit cu regularitate, transformându-se într-un obicei binecuvântat pentru credincioși.

În mod deosebit, Acatistul Bunei Vestiri a Maicii Domnului se remarcă prin frumusețea și profunzimea sa. Este o rugăciune amplă, care îndeamnă credincioșii la reflecție asupra legăturii lor cu divinitatea. Se spune că, prin acest acatist, sufletele celor care îl citesc sunt umplute de o lumină divină, o speranță reînnoită și o iubire profundă. Preasfânta Născătoare este rugată să fie aproape de cei care îi cer ajutorul cu sinceritate și smerenie.

Rugăciunea ce trebuie spusă înainte de Acatistul Bunei Vestiri

Această simplă rugăciune se poate spune ori de câte ori simțim nevoia să ne rugă Maicii Domnului. De asmeneea, se poate spune și atunci când ne pregătim să citim Acatistul Bunei Vestiri.

„Preasfântă Născătoare, roagă-te pentru noi! Tu ești nădejde celor fără de nădejde, ajutătoare celor lipsiți. Celor săraci, bogăție neîmpuținată, celor întristați, de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni, iubire cu smerenie. Le ești celor păcătoși mântuire către Dumnezeu, tuturor creștinilor ocrotire tare, ajutătoare nebiruită și folositoare. Prin tine, Cel nevăzut S-a făcut văzut. Aducem rugăciune ție noi, robii tăi, Doamna noastră.

O, preamilostivă împărăteasă a Luminii celei înțelegătoare și preamărită, tu ai născut pe Împăratul nostru, Hristos Dumnezeu, Cel ce dă viață tuturor. Ești slăvită de cele cerești, minte îngerească, stea cu totul luminoasă și mai sfântă decât toți sfinții.

Ești împărăteasa împăraților, Stăpâna tuturor făpturilor, Fecioară încuviințată de Dumnezeu, Mireasă nestricată, palat al Preasfântului Duh, tron de foc al Împăratului celui nevăzut, chivot ceresc, purtător al Cuvântului lui Dumnezeu, căruța cea în chipul focului. Tu ești odihna Dumnezeului celui viu, zămislirea negrăită a trupului lui Hristos, cuibul Vulturului ceresc, turtureaua cea cu bună glăsuire, porumbița cea preabună, lină și fără de răutate.

Maică iubitoare de fii, adâncul milelor, picătura care risipești mânia lui Dumnezeu, adâncimea cea nemăsurată, taina cea negrăită, minunea cea neștiută, minune nespusă. Biserică nefăcută de mână omenească a Însuși Împăratului tuturor veacurilor, ești tămâia cea cu bun miros, veșmânt cinstit, porfiră de Dumnezeu țesută.”

Când se citește acest acatist? Acatistul Bunei Vestiri se poate rosti oricând simțim nevoia, dar acesta se citește în special înainte de culcare sau pe data de 25 martie, atunci când este sărbătorită această zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`