Prima pagină » Sanatate » Când se bea ceaiul de păpădie pentru a elimina toxinele din organism. Cum să prepari corect ceaiul amărui

Când se bea ceaiul de păpădie pentru a elimina toxinele din organism. Cum să prepari corect ceaiul amărui

25 ian. 2024, 13:25,
BZI.ro, în Sanatate

Multă lume este dornică să afle când se bea ceaiul de păpădie pentru a elimina toxinele din organism. Ceaiul de păpădie are un gust aparte, ușor neplăcut pentru că este amar, dar efectele sale asupra organismului sunt miraculoase. Frunzele de păpădie conțin fibre, proteine, vitamine și minerale. Iată cum să prepari corect ceaiul amărui cu numeroase beneficii.

Când se bea ceaiul de păpădie pentru a elimina toxinele din organism

Ceaiul de păpădie este un adevărat elixir pentru sănătate. Deși la gust nu este plăcut, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice leacuri naturiste și care tratează numeroase boli. Băutura amăruie are proprietăți antiinflamatoare, combate gastrita, calmează durerile abdominale cauzate de indigestie, regleză tranzitul intestinal, reduce nivelul de colesterol din sânge și îmbunătățește circulația sângelui.

De asemenea, băut cu regularitate, ceaiul de păpădie ajută la detoxifierea corpului și reduce stresul. Această băutură naturistă este un tonic pentru organism, are un efect hepatoprotector, reduce glicemia și este benefic pentru constipație.

Pentru a avea parte de toate beneficiile acestui leac naturist, nu trebuie depășită doza zilnică recomandată. Consumat în exces poate cauza alergii ușoare sau iritații la nivelul pielii. Ceaiul de păpădie se poate bea în orice perioadă a anului, fără a consuma mai mult de două căni pe zi. Un alt ceai aromat și benefic pentru corp este ceaiul de mentă sălbatică. Ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Un alt ceai aromat și cu efecte miraculoase pentru organism este ceaiul de cimbru. Cimbrul are efecte antimicrobiene, fiind un puternic antibiotic, antiviral, antimicotic și antiparazitar. Ceaiul de cimbru este benefic pentru persoanele cu boli ale inimii. Acest leac naturist trebuie consumat cu moderație pentru că are și contraindicații. Și ceaiul de sunătoare este un adevărat elixir pentru sănătate. Ceaiul de sunătoare se consumă nu mai mult de două căni pe zi, timp de o lună apoi se va face o pauză. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele.

Cum să prepari ceaiul cu efecte miraculoase

Dacă vrem să pregătim un ceai aromat de păpădie vom avea nevoie de 250 ml de apă clocotită în care vom pune 10 g de frunze uscate de păpădie. Se lasă la infuzat timp de 10 minute apoi se strecoară ceaiul și se bea simplu sau îndulcit cu miere.

La fel de bine putem face și un decoct de păpădie. Acesta se pregătește doar din rădăcină de păpădie. Într-un vas se pun 250 ml de apă la fiert, iar când apa clocotește se pun 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită. Se lasă la fiert timp de 15 minute, la foc mic. Decoctul obținut se strecoară, se lasă la răcit și se păstrează la frigider.

Decoctul de păpădie se administrează de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, câte 2 linguri. Această cură cu decoct de păpădie poate fi ținută 3-4 săptămâni.

Ceaiul de păpădie este un adevărat elixir petru corp, prevenind numeroase boli digestive și respiratorii. Această băutură naturistă are un rol esențial în detoxifierea organismului și menține sănătatea inimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *