Prima pagină » Stiri si curiozitati » Când nu se fac nunți în 2024. Ce trebuie să știe viitorii miri pentru a avea o căsnicie binecuvântată

Când nu se fac nunți în 2024. Ce trebuie să știe viitorii miri pentru a avea o căsnicie binecuvântată

06 feb. 2024, 11:27, 1 ,
în Stiri si curiozitati

Iată când nu se fac nunți în 2024. Cei care vor să facă marele pas în acest an trebuie să țină cont de calendarul creștin ortodox. Biserica interzice săvârșirea cununiilor în zilele și în perioadele de post pentru că petrecerile care au loc cu această ocazie nu se potrivesc cu atmosfera de pocăință și înfrânare specifică postului. Iată ce trebuie să știe viitori miri pentru a avea o căsnicie binecuvântată.

Când nu se fac nunți în 2024

Regulile bisericești ne spun clar că în zilele de post și în posturile din timpul anului nu se fac nunți. Cei care vor să se căsătorească în anul 2024 trebuie să țină cont de perioadele în care nu se săvârșesc slujbele de cununie. Iată când nu se fac nunți în 2024.

  • În toate zilele de post și posturile de peste an;
  • În zilele Praznicelor Împărătești și în ajunul acestora:
    • 1 și 2 februarie (Întâmpinarea Domnului);
    • 12 iunie – 13 iunie (Înălțarea Domnului)
    • 22 iunie – 24 iunie (Rusaliile)
    • 15 august (Adormirea Maicii Domnului);
    • 13 și 14 septembrie (Înălţarea Sf. Cruci)
  • De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Tomei (12 martie – 13 mai);
  • În perioada postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel (01 iulie – 28 iunie);
  • În postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august);
  • În postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
  • În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Ce reguli bisericești trebuie să respecte viitori miri pentru o căsnicie binecuvântată

Cei care doresc să își întemeieze o familie în anul 2024, trebuie să cunoască câteva reguli bisericești înainte de a ajunge în fața altarului. Este bine de știut faptul că nu se fac nunți în perioadele de post pentru că aceste zile însemnate în calendar se referă atât la postirea sufletească, cât și la postirea trupească. De regulă, imediat după slujba Tainei Cununiei sunt organizate petreceri, iar atmosfera de sărbătoare este în contradicție cu atmosfera ce caracterizează perioada postului. Din acest motiv, preoții nu săvârșesc slujbe de cununie în zilele de post.

Viitorii miri trebuie să mai știe că înainte de căsătorie trebuie să se spovedească și să se împărtășească. Ambii soți vor posti o perioadă înaintea căsătoriei, iar preotul duhovnic va decide dacă este cazul de un canon, de primirea Împărtășaniei sau a Agheasmei Mari.

De asemenea, viitorii soți trebuie să știe ce documente sunt necesare pentru oficierea slujbei religioase. Spre deosebite de cununia civilă, unde există o listă întreagă cu acte necesare, în cazul cununiei religioase, preotul are nevoie de un singur act, certificatul de căsătorie. Căsătoria religioasă nu se poate oficia decât după ce a fost făcută cununia civilă. Dacă unul dintre soți a mai fost căsătorit, atunci preotul va avea nevoie de actul de divorț în original și copie. După încheierea slujbei religioase, la 7 zile după oficierea cununiei, mirii vor primi un certificat de cununie religioasă. Tot atunci vor aduce lumânările pentru a fi arse în altar de către preot. Preotul le va citi un paraclis special pentru a avea o căsnicie binecuvântată, prunci sănătoși și armonie și înțelegere în casă. Cunoscând și respectând aceste reguli religioase, viitori miri vor avea o familie frumoasă.

Comentarii
  • Se fac nunti și in perioada postului. Pocăiții fac nunți atunci când e post la secta ortodocșilor și sunt binecuvântați de Dumnezeu. Au familii frumoase, copii sănătoși și frumoși de zici că sunt niște îngerași. Aaaaaa și bărbații lor sunt familiști convinși și nu, nu consumă alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *