Prima pagină » Sanatate » Când nu poți rămâne însărcinată? Din ce motive apare infertilitatea?

Când nu poți rămâne însărcinată? Din ce motive apare infertilitatea?

22 mai 2023, 16:13,
în Sanatate

Multe femei se întreabă când nu poți rămâne însărcinată. Există mai multe motive posibile pentru care o femeie poate întâmpina dificultăți în a rămâne însărcinată. Aceste motive pot fi legate de femeie, de partenerul ei sau de amândoi.

Este important să menționăm că infertilitatea poate fi o problemă complexă și că fiecare caz este unic. Dacă întâmpinați dificultăți în a rămâne însărcinată, este recomandat să consultați un medic specialist în fertilitate, ginecolog sau specialist în reproducere asistată, pentru a evalua cauza specifică și pentru a vă recomanda opțiunile de tratament și asistență adecvate.

Când nu poți rămâne însărcinată? Problemele de sănătate care te pot împiedica să concepi un copil

Tulburările de ovulație, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), pot afecta eliberarea regulată a ovulelor, ceea ce poate face concepția mai dificilă. Probleme ale trompelor uterine, mai exact blocarea sau deteriorarea trompelor uterine poate împiedica ovulele să ajungă la uter sau spermatozoizii să ajungă la ovule.

Printre problemele care te pot împiedica să rămâi însărcinată se numără problemele uterului.  Anomalii uterine congenitale, fibroamele uterine sau alte afecțiuni uterine pot afecta implantarea și dezvoltarea embrionului.

Probleme ale mucusului cervical. Unele femei pot avea un mucus cervical de calitate inferioară, ceea ce poate afecta mobilitatea și supraviețuirea spermatozoizilor. Probleme ale spermatozoizilor, mai exact calitatea, cantitatea sau mobilitatea redusă a spermatozoizilor pot face concepția mai dificilă.

Factorii care pot provoca infertilitate. La ce să fii atentă atunci când vrei să ai un copil?

Factori hormonali te pot împiedica să aduci pe lume un copil. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi nivelurile anormale de hormoni sexuali, pot afecta fertilitatea. Factori de sănătate generală, precum boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile tiroidiene, precum și stilul de viață nesănătos, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool sau obezitatea, pot afecta fertilitatea.

Dacă doriți să rămâneți însărcinată, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a crește șansele de concepție. Întâi de toate este important să mențineți un stil de viață sănătos. Adoptați o dietă echilibrată și sănătoasă, bogată în legume, fructe, proteine ​​slabe și cereale integrale.

Evitați fumatul, consumul excesiv de alcool și de cafeină. Asigurați-vă că faceți suficientă activitate fizică regulată, adaptată capacităților și condiției fizice. Monitorizați perioadele de ovulație și înțelegeți ciclul menstrual și identificați perioada de ovulație. Mai exact care este momentul în care ovulul este eliberat din ovar și poate fi fertilizat de spermatozoizi.

Cum să monitorizezi ovulația?

Există mai multe metode de a monitoriza ovulația, inclusiv prin urmărirea temperaturii bazale a corpului sau utilizarea kiturilor de ovulație disponibile în farmacii. Încercați să aveți relații sexuale regulat, în special în perioada de ovulație, pentru a maximiza șansele de concepție.

Nu suprasolicitați relațiile sexuale, deoarece acest lucru poate duce la stres și presiune excesivă. Stresul poate afecta fertilitatea. Încercați să vă gestionați stresul prin tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, yoga, exercițiile de respirație sau activități care vă aduc bucurie și relaxare.

Este important să rețineți că fiecare cuplu este diferit, iar momentul când nu poți rămâne însărcinată poate fi influențat de mai mulți factori. Dacă aveți îngrijorări sau dificultăți în a concepe, este întotdeauna cel mai bine să solicitați sfatul și asistența unui profesionist medical calificat.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
observatornews.ro
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Dincolo de scenă. Viața zbuciumată a unui maestru al comediei, cel care a făcut România să râdă
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Amenzi de 1.500 de lei pentru șoferii care țin geamul deschis la mașină. De ce se sancționează gestul?
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`