Prima pagină » Local » Când intră în pâine rezidenții care și-au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași

Când intră în pâine rezidenții care și-au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași

08 dec. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Candidații care au promovat examenul de rezidențiat în sesiunea din 20 noiembrie 2022 și au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași sunt așteptați de pe data de 1 ianuarie 2023 pentru încheierea contractelor individuale de muncă. Pe 1 ianuarie vor fi publicate listele cu specialitățile arondate fiecărui spital angajator, iar viitorii angajați trebuie să respecte toate cerințele menționate de unitățile sanitare. Dispoziția de repartizare va fi necesară la angajare și se va transmite fiecărui rezident în parte

Toți rezidenții promovați care și-au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași se vor prezenta pentru angajare la spitalul în structura unde se află poziția pentru care candidează. Pentru încheierea contractelor individuale de muncă, toți rezidenții trebuie să-și pregătească actele necesare, conform cerințelor spitalului angajator.

o poză cu o persoană care scrie

Viitorii angajați vor putea urmări listele, astfel încât să își poată încheia contractul de muncă individual

Rezidenții și-au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași!

 o poză cu DSP Iași

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (D.S.P) din Iași comunică faptul că dispozițiile de repartizare, care sunt absolut necesare la angajare, vor fi trimise fiecărui candidat în parte

Rezidenții care au finalizat examenul de rezidențiat cu succes au avut ocazia de a-și alege un post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași, iar de la 1 ianuarie 2023 vor fi disponibile listele cu cerințele de angajare ale fiecărei unități sanitare în parte.

Viitorii angajați le vor putea urmări, astfel încât să își poată încheia contractul de muncă individual. Mai mult decât atât, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași comunică faptul că dispozițiile de repartizare, care sunt absolut necesare la angajare, vor fi trimise fiecărui candidat în parte.

„Dispoziția de repartizare de la DSP Iași (n.r. – document necesar la angajare) se va transmite pentru fiecare rezident în parte, direct la spitalele angajatoare, astfel încât nu este necesară deplasarea lor la DSP Iași pentru a ridica acest document”, transmit reprezentanții DSP Iași.

Repartiția pe clinici de îndrumare și coordonatori de rezidențiat, pe zile și specialități, care va avea loc, începând cu data de 19 decembrie 2022, la nivelul DSP Iași se va afișa pe site-ul DSP Iași, cel târziu la data de 15 decembrie 2022.

Spitalele ieșene care angajează rezidenții promovați în luna noiembrie 2022 sunt Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” , Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” , Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Voda”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Institutul de Psihiatrie „Socola” și Institutul Regional de Oncologie.

Cine a putut alege post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași

o poză cu niște medici rezidenți

Medicii care au devenit rezidenți pe locuri vor încheia un contract de muncă individual pe o perioadă determinată, care va fi egală cu durata perioadei de rezidențiat

1.752 de persoane au susținut concursul de rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, pe data de 20 noiembrie 2022. La concurs au fost scoase 5.865 de poziții, dintre care 5.634 de locuri și 231 de posturi. Mai mult decât atât, concursul de rezidențiat din Iași s-a susținut în Centrul Universitar.

Orașul Iași s-a clasat pe locul 2, după București, ca număr de candidați. Concursul de intrare în rezidențiat a constat într-un test de tip grilă, care a cuprins 200 de întrebări, iar absolvenții au avut la dispoziție patru ore pentru rezolvarea cerințelor.

Medicii care au devenit rezidenți pe locuri vor încheia un contract de muncă individual, pe o perioadă determinată care va fi egală cu durata perioadei de rezidențiat. Cei care au devenit rezidenți pe post vor încheia un contract de muncă individual, pe o perioadă nedeterminată, cu unitatea sanitară care a publicat postul respectiv.

Persoanele care au participat la concursul de rezidențiat la UMF Iași și au obținut un punctaj de peste 60 la sută din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări și-au ales post cu pregătire în Centrul Universitar din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024