Prima pagină » Informații utile » Când înflorește lămâiul? Metode prin care previi căderea florilor

Când înflorește lămâiul? Metode prin care previi căderea florilor

26 sept. 2024, 12:53,
Redacția BZI în Informații utile

Pentru a răspunde cât mai bine la întrebarea „când înflorește lămâiul” ar trebuie să înțelegem, înainte de toate, ce pretenții are acesta de la mediu. Ca regulă generală, lămâiul se dezvoltă corespunzător în zone calde și umede, precum orginile sale, iar, față de lumină nu are pretenții deosebite.

Când înflorește lămâiul? Ei bine, înainte de toate, este bine de știut faptul că că acesta este sensibil la temperaturile scăzute, începând cu -1°C, tulpinile pot fi afectate. Temperaturile  mari în timpul înfloritului duc la o legare slabă, mai ales dacă acestea se asociază cu uscăciunea aerul.

Când înflorește lămâiul

În funcție de soiul ales, citricile au capacitatea să producă fructe până la 3 – 4 ori pe an. Cu cât fructul este mai mic, cu atât pomul va avea capacitatea să fructifice mai des, bineînțeles, dacă se întrunesc și condițiile de temperatură, umiditate, apă, sol.

Cum ne dăm seama că lămâiul este pe cale să înflorească? Atunci când lămâii înfloresc, la capetele tulpinilor se formează niște ciorchini de flori albe, parfumate. Majoritatea pomilor de citrice înflroesc primăvara. Lămâiul înflorește atunci când temperatura în aer depășește 14°C, cea optimă fiind de 20 – 27°C.

Trebuie menționat, de asemenea, că sezonul de înflorire pentru lămâi nu garantează și furctele. Unele soiuri vor avea nevoie de polenizare, în timp ce altele se autopolenizează.

Unele soiuri de portocale sau grepfruit pot face fructe în 10 – 15 ani, soiurile mai mici pot înflori în decurs de trei până la cinci ani. Fiind fructe naturale, crescute la curte, sunt demențiale pentru un pui sau orice tip de carne.

Ca sfaturi pentru a te asigura că lămâiul tău înflorește, este foarte important să fiți atenți la calitatea apei cu care udați lămâiul, mai ales dacă este unul mic, în ghiveci, pe care îl țineți în apartament. Apa care conține clor și calcat nu este prea bună pentru lămâi, de aceea, se recomandă apă de ploaie.

Formarea bobocilor și, deci, înflorirea, este un proces mare consumator de nutrienți. Astfel, plantele vor avea nevoie și de fertilizare pentru a fi suficient de puternice. Există fertilizați speciali pentru lămâi pe care îi puteți găsi în comerț. Aceștia ar trebui să conțină mai puțin azot și valori egale de fosfor și potasiu, astfel că, trebuie să fie îmbogățit cu fier, zinc și mangan.

De ce cad florile acestui fruct și cum să previi acest fenomen

Aceasta este o întrebare des întâlnită în rândul celor care au un astfel de arbust în ghiveci care, din păcate, are mai multe răspunsuri pentru că nu este doar o singură cauză.

Primul aspect la care trebuie să acorzi atenție este ghiveciul în care ții lămâiul, este precum cușca unui papagal, trebuie să fie încăpător.. Dacă acesta este prea mic sau daca nu i-ai schimbat demult pământul. Așadar, mare atenție la acest aspect!

De asemenea, atunci când schimbi pământul, ar trebui să folosești unul special pentru acest arbust. În cazul în care pământul conține prea multă mranită sau prea multa turbă, acest lucru se traduce printr-un exces de îngrășăminte.

Foarte important de menționat este că pământul nu se schimbă la lămâi atunci când are flori sau fructe, așa că dacă plănuiești să faci asta ar trebui să mai aștepți un pic!

Și dacă tot am menționat îngrășămintele, ar trebui să știi că principala cauză pentru care florile sunt avortate este și excesul de fertilizatori. O cantitate prea mare de îngrășăminte poate fi cauza pentru care florile cad.

În cazul în care lămâiul are prea multe flori și unele din acestea încep să cadă, ar trebui să știi că este ceva normal. Acesta nu poate să susțină toate florile și alege să iși direcționeze seva doar către o parte din flori.

Astfel că, atunci când înflorește lămâiul trebuie să-i acorzi o atenție mai deosebită în ceea ce privește apa și lumina, și chiar și cu privire la îngrășământul pe care-l folosești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024