Prima pagină » Magazin » Când este pregătit bebeluşul să treacă la diversificarea alimentară?
Când este pregătit bebeluşul să treacă la diversificarea alimentară?

Când este pregătit bebeluşul să treacă la diversificarea alimentară?

30 iul. 2020, 13:55,
în Magazin

Trecerea la alimentatia diversificata la bebelusi este o etapa extrem de importanta si fiecare parinte se va stradui ca aceasta tranzitie sa fie una cat mai lina pentru puiul lui.  Pentru ca nu exista un moment general valabil corespunzator inlocuirii portiilor de lapte matern sau a formulelor speciale de lapte praf cu mancare solida pentru toti bebelusii, parintii au rolul de a observa cu atentie comportamentul celui mic si sa inteleaga semnele care le vor arata ca bebelusul este pregatit pentru acest moment important in dezvoltarea lui sanatoasa si tinand cont totodata de recomandarile medicului. 

Când este pregătit bebeluşul să treacă la diversificarea alimentară?

Iata cateva semne care pot arata ca bebelusul este gata sa accepte treptat mancare solida si care de obicei sunt constatate incepand cam de la varsta de sase luni,  cand rinichii si intestinele lui s-au dezvoltat suficient pentru a digera si alte alimente in afara de lapte. 

Cel mic incepe sa isi sustina tot mai bine capusorul, isi poate mentine tot mai bine pozitia in sezut, sprijinit corespunzator. De asemenea, se arata interesat de mancarea celor mari, dand semne ca ar dori sa o testeze. 

Atunci cand mama experimenteaza oferirea linguritei catre bebelus, acesta deschide gurita si are capacitatea de a o primi ca si cum ar intelege ca este o modalitate de a fi hranit. 

Un alt semnal este si manifestarea celui mic referitor la faptul ca nu se mai satura cu portia obisnuita de lapte. De multe ori, parintii il surprind facand gestul de a mesteca si reuseste sa plimbe limba in gurita, imitand miscarile specifice masticatiei. Acestea, precum si aparitia primilor dintisori, sunt principalele semne ca cel mic este apt pentru a trece la diversificare alimentara, realizata in mod corespunzator, treptat si cu multa rabdare din partea parintilor. Pentru ca este posibil fie ca cel mic sa accepte rapid alimentele solide, fie ca aceste schimbari in alimentatie sa fie acceptate de bebelus cu dificultate. De aceea, primele mese solide trebuie sa fie cat mai cremoase, sa fie amestecate cu putin lapte. 

Primele meniuri cu mancare solida ale celui mic vor consta la inceput in combinatii de legume, sub forma de piureuri, usor de mestecat, de inghitit si de digerat de catre cel mic, potrivit recomandarilor medicilor. Aceasta etapa esentiala pentru bebelus, care trebuie facuta la timpul potrivit, in niciun caz prea devreme, pentru ca ar putea favoriza la un moment dat obezitatea si aparitia de alergii,  ii va oferi necesarul de vitamine, fier, calorii, minerale, atat de necesare pentru dezvoltarea sistemului imunitar al celui mic. 

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`