Prima pagină » Razboi în Ucraina » Când crucişătorul rus Moskva s-a scufundat, deasupra României se afla cel mai sofisticat avion de luptă american

Când crucişătorul rus Moskva s-a scufundat, deasupra României se afla cel mai sofisticat avion de luptă american

20 apr. 2022, 13:29, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Când crucişătorul rus Moskva s-a scufundat, un avion de luptă antisubmarin american de tip Boeing P8 Poseidon efectua o misiune de patrulare la Marea Neagră. Aeronava se afla la aproximativ 160 de kilometri de nava-amiral a Flotei ruse, potrivit informațiilor furnizate de cotidianul The Times.

Cotidianul britanic menţionează că sute de marinari care se aflau la bordul crucişătorului ar fi murit, după ce nava a fost atinsă de cel puţin o rachetă ucraineană antinavă de tip Neptun.

crucişătorul rus Moskva

Cotidianul britanic menţionează că sute de marinari care se aflau la bordul crucişătorului ar fi murit, după ce nava a fost atinsă de cel puţin o rachetă ucraineană antinavă de tip Neptun

Crucişătorul rus Moskva s-a scufundat în Marea Neagră

Scufundarea dramatică a crucişătorul rus Moskva a redus probabilitatea unui asalt cu amfibie la Odesa şi, totodată, a aplicat o lovitură avantujului deţinut de Rusia la Marea Neagră. Este de precizat că avionul de tip Boeing P8 Poseidon, estimat la peste 397.000 de euro, este cel mai sofisticat avion de vânătoare de submarine şi detectare de nave din arsenalul Statelor Unite.

Principalele capacităţi ale aeronavei sunt clasificate, însă experţii au estimat că P8 Poseidon poate cartografia o zonă radar transversală de 10.000 de metri pătraţi de la o distanţă de 354 de kilometri. Acest lucru demonstrează că Moskva se afla în raza de acţiune a aeronavei în momentul în care s-a scufundat.

Potrivit site-ului FlightRadar24, avionul a survolat Balcanii şi Bulgaria, după care a ajuns în zona coastei României la Marea Neagră după-amiaza, ultima poziţie înregistrată a avionului american de spionaj fiind Valea Nucarilor, în România, la aproximativ 20 de kilomertri de frontiera cu Ucraina, la oră (Londrei) 15.27 (17.27, ora României).

Locul în care s-a aflat Boeingul P8 Poseidon în următoarele două ore şi 56 de minute este necunoscut.

Avionul de spionaj american a ”reapărut” la oră (londrei) 18.23 (20.23, ora României), în timp ce zbura către coasta Mării Negre, la Casimcea, în România, la aproximativ 37 de mile (aproximativ 60 de kilometri) de ultima poziţie documentată.

Potrivit unor experţi în domeniul apărării, acest tip de aeronavă îşi opreşte de obicei transponderul, un dispozitiv care-i înregistrează locul în care se află, atunci când intră într-o zonă de conflict. Având în vedere că după 19 minute, avionul de spionaj a dispărut din nou de pe radar şi a reapărut 42 de minute mai tâziu în apropiere de Abrud, în sudul României.

crucişătorul rus Moskva

Scufundarea dramatică a crucişătorul rus Moskva a redus probabilitatea unui asalt cu amfibie la Odesa şi, totodată, a aplicat o lovitură avantujului deţinut de Rusia la Marea Neagră

Guvernatorul ucrainean al Odesei a anunţat scufundarea navei Moskva

Guvernatorul ucrainean al Odesei a confirmat pentru prima oară, în mod oficial, atacul, la ora Londrei 22.31, respectiv joi, 0.31, ora României. De asemenea, Volodimir Zelenski s-a fotografiat miercuri cu timbre în care apare nava rusă Moskva înainte ca aceasta să fie grav avariată, miercuri noapte.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării a recunoscut, luna aceasta, faptul că Statele Unite oferă informaţii clasificate armatei ucrainene în regiunea Donbas. Aceasta fiind prima recunoaştere a împărtăşirii unor informaţii clasificate cu Kievul.

Amelia Smith, declară cotidianului britanic o analistă americană independentă de date de aviaţie, ca prezenţa avionului american de spionaj la data de 13 aprilie este ”neobişnuită”, dar ”nu complet ieşită din comun”, având în vedere că un număr uşor mai mare de avioane decât de obicei survola în acea zi coasta Mării Negre.

”Am efectuat misiuni de patrulare aeriană limitate în largul coastei României (la Marea Neagră), în cadrul susţinerii noastre a flancului de est al NATO. Însă nu vom oferi detalii despre probleme operaţionale”, declară The Times un oficial american de rang înalt din cadrul Apărării.

Așadar, când crucişătorul rus Moskva s-a scufundat, un avion de luptă antisubmarin american efectua o misiune de patrulare la Marea Neagră.

Comentarii
  • Daca ar costa doar 400000 euro cum ati scris voi, ziaristi oligofreni, toti ciobenii ar avea cate un boeing p8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *