Prima pagină » Stiri si curiozitati » Când citim acatistul Sf. Xenia: Cum să găsești lumina în întunericul acestei vieți

Când citim acatistul Sf. Xenia: Cum să găsești lumina în întunericul acestei vieți

18 ian. 2022, 11:37,
în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși se întreabă când citim acatistul Sf. Xenia. Acatistul acestei Sfinte spune multe despre minunile și faptele bune pe care le-a făcut pe parcursul vieții Cuvioasa Xenia. Printre acestea se numără și ajutorul construcției unei biserici extrem de impunătoare.

În Acatistul Sfintei Xenia este menționat și despre modul în care Cuvioasa a ajutat-o pe prietena sa Paraskeva să aibă un copil. De cele mai multe ori, femeile apelează la ajutorul Sfintei Xenia pentru a-și găsi sortitul sau pentru a concepe un copil. Pe parcursul vieții Sfânta s-a remarcat prin minunile pe care le-a săvârșit. Chiar și după moarte, Ksenyushka nu a uitat de cei care au nevoie de ajutorul și sprijinul ei.

icoana sfanta xenia

Pe parcursul vieții Sfânta s-a remarcat prin minunile pe care le-a săvârșit

Când citim acatistul Sf. Xenia: În ce momente să apelezi la ajutorul Cuvioasei

Cuvioasa Xenia este mereu aproape de cei aflați în suferință și de cei care o cinstesc. Creștinii citesc acatistul Sfintei atunci când își doresc să simtă fiorul dragostei și să întâlnească un partener de viață demn. De asemenea, femeile adresează o rugă către aceasta pentru a rămâne însărcinate sau pentru sănătatea copiilor și a celor dragi.

Acatistul adresat Sfintei Xenia este o rugăciune de mulțumire și de laudă. Credincioșii îl rostesc pentru a-și exprima iubirea și recunoștința față de aceasta. Prin rugăciunea către Sfântă, în viața oamenilor se întâmplă minuni și se produc schimbări spre bine. Schimbările sunt tot mai prezențe și în viața de zi cu zi, dar și în viața spirituală. Este bine să știi că Sfânta Xenia îi aude pe toți cei care îi rostesc acatistul.

Sfânta Xenia reușește să-i ajute pe cei care își doresc un nou loc de muncă sau care doresc o creștere în carieră. Pentru găsirea unui loc de muncă poți rosti și rugăciunea adresată Sfântului Efrem sau să citești acatistul Sfântului Mina. Cu siguranță, acești Sfinți dar și Cuvioasa Xenia îți vor arăta drumul cel corect.

icoana sfanta xenia

În Acatistul Sfintei Xenia este menționat și despre modul în care Cuvioasa a ajutat-o pe prietena sa Paraskeva să aibă un copil

Cum se citește acatistul închinat Sfintei Xenia

Rugăciunea adresată Sfintei Xenia începe cu Troparul:

„Iubind sărăcia lui Hristos, acum te îndulcești de ospățul cel veșnic; cu nebunia cea părută ai rușinat nebunia acestei lumi, prin smerenia Crucii ai primit puterea lui Dumnezeu. Pentru aceasta, dobândind darul ajutorării prin minuni, Sfântă Xenia, roagă pe Hristos Dumnezeu să ne izbăvească prin pocăință de tot răul.”

Acatistul continuă cu Condacul 1 și Icosul 1. Întregul acatist al Sfintei Xenia este compus din 12 icosuni și 13 condace. Acatistul Cuvioasei Xenia se încheie cu repetarea  Condacului 1 și a Icosului 1. De asemenea, pentru a finaliza adresarea către Sfântă este important să citești rugăciunea de sfârșit, care se încheie în modul următor:

icoana sfanta xenia

Sfânta Xenia reușește să-i ajute pe cei care își doresc un nou loc de muncă

„Întărește-i pe păstori întru tăria Duhului Sfânt, păzește poporul și țara aceasta în pace și fără de tulburare, roagă-te pentru cei lipsiți în ceasul morții de împărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine; că tu ești nădejdea noastră, grabnica noastră ascultătoare, pentru care îți aducem mulțumire și slăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt, pe Dumnezeul Cel în Treime închinat și minunat întru sfinții Săi, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Pentru a primi ajutor din partea Cuvioasei este important să știi când citim acatistul Sf. Xenia. Acesta nu se citește duminica, doar în timpul zilelor lucrătoare este bine să te adresezi Sfintei. Aceasta te va ajuta imediat pentru a depăși un obstacol sau pentru a performa la un examen important.

icoana sfanta xenia

Cuvioasa Xenia este mereu aproape de cei aflați în suferință și de cei care o cinstesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *