Prima pagină » Sanatate » Când apar primele semne de sarcină? Perioada în care pot fi observate simptomele

Când apar primele semne de sarcină? Perioada în care pot fi observate simptomele

23 feb. 2023, 13:15,
în Sanatate

Tot mai multe femeie se întreabă când apar primele semne de sarcină. Nu toate femeile își dau seama că a sosit sarcina mult așteptată. Într-adevăr, este ușor să confunde primele semne ale sarcinii cu menstruația. Așadar, cum să identificați sarcina în primele etape și să vă pregătiți pentru ideea că veți avea un copil? Acest articol vă va oferi răspunsul la această întrebare.

Unele femei ghicesc destul de repede că sunt pe cale să devină mamă, altele nu observă nicio schimbare în starea lor. Dar dacă ești atentă la organismul tău, poți depista cu ușurință primele semne de sarcină înainte ca testul să arate cele două benzi. Acest lucru vă permite să mergeți cât mai devreme la medic pentru a face examinările necesare și pentru a vă asigura liniștea pentru următoarele nouă luni.

Când apar primele semne de sarcină? Ce este important să faci la începutul primului trimestru

În primele zile după concepție, corpul dumneavoastră nu vă va da niciun semnal specific. Semnele de sarcină în primele etape pot fi observate abia în a 8-a-10-a zi de la fecundarea ovulului. Mai exact, atunci când embrionul se atașează de peretele uterin și hormonul sarcinii, gonadotropina corionică, începe să pătrundă în corpul mamei.

Cât de vizibile sunt acestea depinde de sensibilitatea organismului la schimbările hormonale. În a 20-a zi de dezvoltare a embrionului, care coincide cu primele zile de întârziere a menstruației, majoritatea femeilor își ghicesc, de obicei, starea.

Testele rapide standard detectează gonadotropina corionică în urină la 3-4 săptămâni de sarcină, adică la 1-2 săptămâni după fertilizare. În această perioadă este crucial ca organismul dumneavoastră să primească toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră.

Prin ce modificări trec sânii unei femei? În ce moment apare greața?

Prin urmare, de îndată ce începeți să bănuiți că așteptați un copil, începeți să luați suplimente speciale de vitamine și minerale. Acest lucru este important deoarece toate organele și sistemele embrionului se formează încă din primele săptămâni.

După fecundarea ovulului și transferul acestuia din trompele uterine în cavitatea uterină. În organismul femeii au loc o serie de modificări hormonale care se fac simțite destul de repede sub forma primelor semne de sarcină într-un stadiu incipient.

La câteva zile după data preconizată a menstruației sânii se umflă, sfârcul devine mai lat și mai închis la culoare iar umflăturile de pe aureolă, numite umflăturile lui Montgomery, cresc și ele în dimensiune. Dacă sânii umflați cauzează disconfort și durere în timpul somnului, încercați să purtați un sutien căptușit pe timpul nopții.

Ce să administrezi pentru a reduce starea de greață? Când se manifesta frecvența crescută a urinării?

Important este că glandele mamare sunt construite în așa fel încât le lipsesc mușchii care ar putea împiedica pielea să se întindă. Așa că este necesar să purtați un sutien de susținere în timpul sarcinii și alăptării și să îl schimbați în funcție de creșterea sânilor pentru a evita stoarcerea.

Apare greața. Aceasta este ușoară și apare doar dimineața, dar dacă persistă pe tot parcursul zilei și este însoțită de vărsături, ar trebui să vă consultați medicul. Chiar în primele săptămâni de sarcină, multe femei se confruntă cu o frecvență crescută a urinării. Acest lucru se datorează unei producții crescute a hormonului HCG. Este deosebit de frecventă noaptea.

Pentru a înțelege când apar primele semne de sarcină este important să monitorizați cu atenție starea dumneavoastră, consumând mai multe lichide pentru a compensa pierderea de lichide. Apa minerală fără gaz, ceaiul verde, mușcatele, compoturile, sucurile diluate pe jumătate cu apă sunt utile în această perioadă. Acestea nu numai că vor reface lichidele, dar vor ajuta și la reducerea grețurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *