Prima pagină » Actualitate » Când am putea reveni la normal în România?! Medicul Radu Țincu a făcut marele anunț
Când am putea reveni la normal în România?! Medicul Radu Țincu a făcut marele anunț

Când am putea reveni la normal în România?! Medicul Radu Țincu a făcut marele anunț

31 mart. 2021, 15:07,
George Cristian în Actualitate

Medicul Radu Țincu a comentat în direct la Antena 3 despre când am putea reveni la normal. Conform medicului Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, valul al treilea pandemic ar putea dura 45 de zile.

Totuşi, medicul Radu Țincu a afirmat că al treilea val se poate încheia din două motive, datorită măsurilor restrictive dar și datorită campaniei de vaccinare din România.

Radu Țincu a vorbit despre încheierea al treilea val

Medicul Radu Țincu a explicat, într-o intervenţie la antena3.ro despre încheierea celui de-al treilea val dar şi despre campania de vaccinare.din România. Medicul este de părere că o campanie de vaccinare continua şi restricţiile impuse pot duce, într-un final la încetarea valului al treilea pandemic:

”Al treilea val se poate încheia din două motive. În primul rând pentru că s-au introdus anumite măsuri de restricție, măsuri sanitare sporite care vor duce la o scădere a ratei de transmitere a virusului. Pe de altă parte avem o campanie de vaccinare care capătă din ce în ce mai multe contur, astfel încât o proporție din populație va fi imunizată, lucru care va contribui la stoparea acestui val.

Restricţiile vor fi eliminate odată căpătarea imunităţii de turmă

Acelaşi medic este de părere că, în momentul în care imunizarea colectivă va depăşi 70% atunci putem vorbi despre o imunitate de turmă iar viaţa la normal ar putea reveni

Sunt două aspecte în ceea ce privește pandemia și momentul în care se va opri. O primă problemă o reprezintă sistemul sanitar și presiunea pe sistemul sanitar. Există modele matematice dezvoltate de britanici care ne spun că la 32 de zile de la momentul în care am imunizat populația vulnerabilă, discutăm de vârstnici cu patologii cronice, mortalitatea în rândul acestei categorii va scădea cu 90%. Este un aspect important. Și dacă discutăm despre când s-ar putea relaxa măsurile și să putem spune că revenim la viața normală, atunci când vom avea un grad de imunizare colectivă care depășește 70-75% din populația unei comunități. conchide medicul Radu Țincu potrivit antena 3.ro

Alexandru Rafila spune că valul al treilea se va opri după 45 de zile

Rafila este de părere că Guvernul trebuie să își schimbe abordarea și să îşi transforme populația în partener. Astfel, lucrurile vor merge spre bine.

„Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, au am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei”, a declarat Rafila.

De altfel, un lucru apărut în spațiul public aduce unele îngrijorări. Potrivit acestuia se pare că în curând va fi nevoie de un nou vaccin pentru că în lume o să apară mai multe tulpini de COVID-19 rezistente la vaccinurile existente în această această perioadă. Specialiștii consideră că peste 9 luni de zile vom avea nevoie de un nou vaccin. Totuși, medicul Virgil Musta susține că aceste calcule sunt pur teoretice și că nu am putea ajunge la un asemenea scenariu dacă se crează imunitatea de masă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *