Prima pagină » Local » Cancerul îi răpește bucuria copilăriei lui Leonardo Mihai Crețu, un băiețel de doar 4 ani! Acesta are nevoie urgent de concentrat trombocitar!

Cancerul îi răpește bucuria copilăriei lui Leonardo Mihai Crețu, un băiețel de doar 4 ani! Acesta are nevoie urgent de concentrat trombocitar!

19 aug. 2022, 02:00,
în Local

Leonardo Mihai Crețu, un băiețel în vârstă de 4 ani, are nevoie urgent de concentrat trombocitar pentru a învinge lupta cu cancerul. Băiețelul a fost diagnosticat, în luna decembrie 2021, cu nefroblastom, stadiu IV, iar în prezent este internat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași, Secția Oncologie. Din cauza zecilor de ședințe de chimioterapie, numărul de trombocite ale băiatului a scăzut, astfel încât mama acestuia îi roagă pe ieșeni să-i vină în ajutor

Nefroblastomul este un tip de cancer al rinichiului care apare cu precădere la copiii cu vârste între 2 și 5 ani. Nu se cunoaște cauza care duce la apariția acestei boli, însă se crede că boala începe să se dezvolte când bebelușul este încă în uter, pentru că unele celule renale nu se dezvoltă în mod corespunzător. Astfel, celulele anormale se multiplică în starea lor primitivă și formează o tumoră care, de cele mai multe ori, este detectabilă în jurul vârstei de 4 ani.

 o imagine cu Leonardo Mihai Cretu si parintii sai

Nefroblastomul este un tip de cancer al rinichiului, care apare cu precădere la copiii cu vârste între 2 și 5 ani

La doar 4 ani, Leonardo Mihai Crețu se luptă cu un tip de cancer extrem de agresiv

o imagine cu Leonardo Mihai Cretu si parintii sai

Deși are doar 4 anișori, Leonardo a fost supus la nenumărate tratamente, fiind nevoit să facă față zecilor de ședințe de chimioterapie

Leonardo a fost diagnosticat, în luna decembrie a acestui an, cu nefroblastom, stadiu IV. Deși are doar 4 anișori, Leonardo a fost supus la nenumărate tratamente, fiind nevoit să facă față zecilor de ședințe de chimioterapie. Din cauza acestora, băiețelului au început să-i scadă numărul de trombocite, iar acum are nevoie de donatori de concentrat trombocitar pentru a învinge lupta cu boala.

„El a fost diagnosticat cu nefroblastom, stadiu IV, în luna decembrie. A urmat 6 cure de chimioterapie, la început, pentru stoparea tumori, deoarece avea o tumoră la rinichiul stâng și două metastaze la plămâni. După ședințele de chimioterapie, tumora s-a redus la jumătate. În luna februarie, a fost operat, iar după operație a început chimioterapia post-operatorie. Până în momentul de față, a făcut 18 săptămâni de chimioterapie și ar mai avea încă 15 până la finalul primului an. În ultimele luni, au început să-i scadă din ce în ce mai des analizele și atunci a început să aibă nevoie de nevoie de sânge și de concentrat trombocitar. De la spital mi s-a spus ca săptămâna aceasta să postez pe rețele de socializare un mesaj prin care să rog oamenii, pe cei care doresc și pot, să meargă sa doneze concentrat trombocitar pentru băiat”, a declarat Vasilica Crețu, mama lui Leonardo.

Mama lui Leonardo a ajuns la capătul puterilor, dar își pune speranța în Dumnezeu: „Corpul lui nu mai poate lupta, are nevoie de ajutor!”

o imagine cu Leonardo Mihai Cretu si bunica sa

Corpului lui Leonardo este epuizat din cauza numeroaselor tratament, din acest motiv mama sa face apel la empatia oamenilor, pe care îi roagă să doneze trombocite, pentru ca băiețelul său să aibă șansa să se vindece

Corpului lui Leonardo este epuizat din cauza numeroaselor tratamente, din acest motiv mama sa face apel la empatia oamenilor pe care îi roagă să doneze trombocite pentru ca băiețelul său să aibă șansa să se vindece.

„Mi-au scris chiar acum că au donat câteva persoane, aștept să vedem dacă astăzi îi aduce concentratul trombocitar. Sperăm să fie de folos, să-i crească analizele și să nu mai scadă numărul de trombocite. Mai este un drum lung și greu, mai ales că tratamentele sunt din ce în ce mai grele, iar corpului lui este din ce în ce mai obosit. Corpul lui nu mai poate lupta, are nevoie de ajutor. Cu mare încredere în bunul Dumnezeu, sperăm să fie bine!”, a adăugat mama băiatului.

Donarea de concentrat trombocitar este un procedeu extrem de ușor care nu provoacă durere donatorului. Sângele este recoltat de la nivelul brațului, trombocitele sunt extrase imediat din sânge, iar restul se reîntoarce la donator. Prepararea se face cu sau fără intercalarea unui filtru pentru deleucocitare.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Leonardo Mihai Crețu în această luptă pentru viață pot dona concentrat trombocitar la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *