Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Oamenii de știință testează un anticorp bispecific care ajută celulele T zero în cazurile de cancer rezistente la tratament
Oamenii de știință testează un anticorp bispecific care ajută celulele T zero în cazurile de cancer rezistente la tratament

Oamenii de știință testează un anticorp bispecific care ajută celulele T zero în cazurile de cancer rezistente la tratament

02 aug. 2020, 06:00,
în Sanatate

Cancerele rezistente la tratament au in sfarsit solutii! Deși imunoterapia a obținut o proeminență din ce în ce mai mare în tratamentele inovatoare pentru cancer, rămâne un instrument imperfect – prea multe tumori pur și simplu nu răspund.

Oamenii de știință testează un anticorp bispecific care ajută celulele T zero în cazurile de cancer rezistente la tratament. După cum sugerează și numele lor, aceste proteine ​​au o dublă capacitate de recunoaștere: sunt concepute pe un receptor de suprafață a celulelor T și se leagă de antigenul de suprafață al unei celule canceroase. Scopul este de a reuni cele două tipuri de celule și de a activa capacitatea de anihilare a tumorilor celulelor T.

Un cocktail cu trei anticorpi

Cercetarea anticorpilor bispecifici este în curs de desfășurare la Regeneron Pharmaceuticals, o companie de biotehnologie de top din Tarrytown, New York. Compania a obținut un spot pentru dezvoltarea REGN-EB3, un cocktail cu trei anticorpi, care a depășit anul trecut alte tratamente de investigare pentru Ebola. Medicamentul este în curs de examinare de către Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente și este de așteptat să primească aprobarea completă mai târziu, în acest an. Oamenii de știință Regeneron efectuează, de asemenea, cercetări cu privire la un medicament pe bază de anticorpi care poate preveni sau trata COVID-19, în funcție de nevoia pacientului, potrivit medicalxpress.com.

Inovația lui Regeneron, a rezultat dintr-o realitate cruntă: Anumite tipuri de cancer au dezvoltat strategii înșelătoare care le permit să reziste la imunoterapie. Rezistența în caz de cancer este la fel de îngrijorătoare ca și infecțiile cauzate de bacteriile rezistente la medicamente.

Imunoterapia blocării punctului de control este un tratament care se bazează pe puterea celulelor T pentru a ucide tumorile. Anticorpii bispecifici de cercetare sunt conceputi pentru a ajuta la depășirea rezistenței celulelor canceroase.

Janelle Waite și Dimitris Skokos fac parte dintr-o mare echipă Regeneron care testează o clasă de anticorpi CD28-bispecifici co-stimulatori pentru a spori activitatea antitumorală.

Imunoterapia blocajului punctului de control este ea însăși o formă inovatoare de terapie a cancerului care se bazează pe medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai punctelor de imunitate. Această clasă de terapeutice este concepută pentru a trata mai multe forme de cancer, prin implicarea sistemului imunitar al organismului – celulele sale T – pentru a recunoaște și a ataca celulele maligne. Keytruda, un medicament care a contribuit la revoluționarea tratamentului cancerului pulmonar cu celule mici, este un inhibitor al punctului de control.

Cancerele rezistente la tratament au in sfarsit solutii!

Toți inhibitorii punctului de control se bazează pe un principiu înșelător de simplu: celulele canceroase au o proteină numită PD-L1. Celulele T au o proteină de suprafață numită PD1. Celulele canceroase complicate folosesc proteinele lor PD-L1 pentru eludarea celulelor T, pentru a trece peste paznici – punctele de control – o activitate care permite tumorilor să prolifereze și să se răspândească.

Mai multe tipuri de cancer care variază de la limfomul Hodgkins până la cancerul pulmonar, vezicii urinare, ovarian și renal pot răspunde inițial la inhibitorii punctului de control, dar în curând vor dezvolta rezistență. Echipa Regeneron a studiat doi anticorpi bispecifici care au vizat fiecare o proteină de celule T supranumită CD28. În același timp, au analizat două antigene specifice tumorii. Anticorpii bispecifici au atras celulele T și antigenele cancerului, sporind potențialul morții celulelor canceroase de către celulele T.

Waite și colegii lor au descoperit că anticorpii bispecifici sporesc eficacitatea tratării blocajului anti-PD-1 la modelele de șoarece. Oamenii de știință spun, de asemenea, că combinația sensibilizează, anterior, rezistența la tratament. Anticorpii bispecifici au prezentat puține semne de toxicitate și nu au provocat răspunsuri sistemice periculoase din partea celulelor T.

Într-o serie de studii efectuate pe animale, Waite și colegii săi au demonstrat că clasa lor experimentală de anticorpi cu afinitate dublă poate stimula în siguranță puterea de a ucide cancerul. Animalele aveau tumori care tindeau să reziste la tratamentele de imunoterapie. Rezultatele reprezintă un pas în crearea combinațiilor de imunoterapie mai sigure, a raportat echipa.

Anticorpii au fost bine toleranți de macacii cu coadă lungă și nu au provocat reacțiile adverse imune severe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`