Cancer de ficat. Prof. dr Adrian Streinu-Cercel ne spune părerea lui cu privire la o maladie care afectează din ce în ce mai multe persoane, şi anume cancerul de ficat. Acesta are multiple cauze. Pare o afecţiune banală, dar tot mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu ea. Printre altele, porneşte de la consumul de alcool şi ţigări şi de la obezitate.
” De când cu noile moleculele direct active, constatăm că se schimbă tabloul general al afecțiunilor hepatice. În momentul de față, vorbim de modificări non-virale, la nivelul ficatului, adică ficatul gras non-alcoolic și alcoolic.
Alcoolul se metabolizează la nivelul ficatului şi atrage încărcarea grăsoasă a ficatului, Chiar dacă virurusul hepatitic B stă și doarme și nu face prea multe stricăciuni care să conducă la apariția fibrozei și noi insiropăm ficatul cu alcool și mai și fumăm, se produce în ficat acid lactic. Acidul lactic pârlește și creează necroză locală. Încet-încept poate să apară și cancerul hepatic,” a spus prof. Streinu-Cercel.
Curiozităţi despre ficat
Ştiaţi că:
- ficatul este un organ care se poate regenera. Celulele lui se repara în mod constant.
- ficatul are şi rolul de detoxifiere.
- e cel mai mare organ interior din corpul uman. Cântărește în jur de 1.36 kg.
- transformă substanțele toxice în substanțe inofensive. De aceea, din când în când, are nevoie și el, la rândul lui, de o detoxifiere complet.
- nu toate bolile pot fi cauzate de consumul de alcool.
- 10% dintre cei cu colesterol mare şi colesterol bun prea mic dezvolta şi steatoza hepatică.
- 90% dintre obezi au inclusiv steatoza hepatică. Trigliceridele mari sunt cele care aglomerează în special cu grăsime celula ficatului.
E bine ca, din când în când, să introduci în alimentație pelinul, pentru a detoxifia nu doar ficatul, ci și stomacul și sângele. Iar ca să îți întărești imunitate, urmează o cură cu nuci și miere de albine.
Iată ce simptome ignorăm, deși e greșit: