Prima pagină » Actualitate » Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a fost numit ”lebăr ofensat” de către ucrainieni
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a fost numit ”lebăr ofensat” de către ucrainieni

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a fost numit ”lebăr ofensat” de către ucrainieni

05 mai 2022, 08:49,
BZI.ro, în Actualitate

Un nou derapaj al ucrainienilor la adresa Germaniei după ce cancelarul Olaf Sholz a fost numit ”lebăr ofensat ”. Declarația îi aparţine ambasadorului Ucrainei la Berlin după ce cancelarul a refuzat o vizită la Kiev.

Nu este prima oară când oficialii din Ucraina se comportă într-un mod nediplomatic. Vă aducem aminte faptul că președintele Volodimir Zelenski a refuzat vizita președintelui Germaniei la Kiev.

Olaf Scholz, a fost numit ”lebăr ofensat” de către ucrainieni

Olaf Sholz a fost numit lebăr ofensat de către oficialii ucrainieni după ce cancelarul Germaniei a refuzat o vizită la Kiev. Decizia cancelarului vine ca un răspuns la refuzul ucrainienilor de a se vedea cu președintele țării. Remarca făcută de Andrii Melnik a fost în cadrul unui interviu acordat DPA. Acesta a sugerat că oficialul neamț se comportă ca un copil supărat:

Nu sună ca un om de stat să te comporți ca un lebăr ofensat. Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este o treabă de grădiniță

Acesta a subliniat necesitatea ca Germania să îşi respecte angajamentele luate de a livra armament greu către Ucraina. Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik este considerat a fi un personaj destul de controversat prin rândul nemților. Cetățenii germani consideră că răspunsul oficialului este lipsit de bun simţ și a adus o atingere poporului neamț.

Andrii Melnik a avut o reacție nepotrivită la adresa cancelarului Germaniei

La acea dată, odată cu refuzul președintelui Volodimir Zelenski, polticienii din Germania au reacționat extrem de dur. De exemplu Wolfgang Kubicki, numărul 2 în Partidul Liber Democrat din coaliţia guvernamentală tripartită a declarat că i s-ar părea incredibil dacă Olaf Scholz ar merge în vizită în Kiev după ce președintele Ucrainei i-a refuzat vizita omologului său

Nu îmi pot imagina că un cancelar al unui guvern din care face parte şi FDP ar merge într-o ţară care l-a declarat indezirabil pe şeful statului nostru”, a spus el.

Germania susține Ucraina în războiul cu Rusia

Vă aducem aminte faptul că Germania este cea mai afectată țară de războiul din Ucraina. Acest lucru este cauzat în special de dependența nemților de gazele naturale importante din Rusia. Cu toate că și-ar pune pe butuci economia, nemții au acceptat în cele din urmă să impună restricției Rusiei. Ba mai mult, Germania a anunțat că va trimite armament greu în Ucraina. Din aceste considerente este greu de exprimat în cuvinte poziţia total nepotrivită a Ucrainei dar şi lipsa de bun simţ şi de diplomație.

Oficialii din Ucraina nu sunt la primele derapaje de acest fel. Vă aducem aminte faptul că vicepreședintele Ucrainei a lansat un atac dur la adresa Republicii Moldova în contextul în care autoritățile de la Chișinău au depus actele de aderare la Uniunea Europeană odată cu Kievul. Cu toate că Rep. Moldova a primit, pe cheltuiala ei, sute de mii de refugiați ucrainieni, autoritățile de la Kiev au avut o poziționare total greșită.

Așadar, vom vedea dacă Olaf Scholz care a fost numit ”lebăr ofensat” de către ucrainieni va reacționa în vreun fel.

Comentarii
  • Ucrainienii astia intra in vizor ca au spus mai multe prostii necontrolate si despre aderarea Moldovei si altele, dau cu batul in balta nu se stie dupa razboi ce recunostinta vom avea de la ei. Daca sunt ajutati de toate tarile cu riscul tarilor de a intra in conflict cu Rusia un respect civilizat si diplomatic se impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *