Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cancelarul german acuză Rusia: Ucraina a fost atacată „dintr-o viziune foarte imperialistă”

Cancelarul german acuză Rusia: Ucraina a fost atacată „dintr-o viziune foarte imperialistă”

30 mart. 2022, 11:02,
în Razboi în Ucraina

Cancelarul german a acuzat Rusia că a atacat Ucraina „dintr-o viziune foarte imperialistă” asupra lumii. Olaf Scholz a precizat că trebuie subliniat foarte clar că intenția lui Vladimir Putin a fost de a captura teritorii prin intermediul războiului.

Totodată, cancelarul german a mai făcut apel la o refacere a consensului conform căruia graniţele nu mai trebuie mutate.

cancelarul german acuză Rusia, Olaf Scholz la masa negocierilor cu presedintele rus Vladimir Putin

Cancelarul german a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin nu a anticipat că ucrainenii vor să aibă propria lor naţiune şi că şeful de la Kremlin şi armata să se vor confrunta cu rezistenţa ucraineană

Cancelarul german acuză Rusia că a atacat Ucraina din motive greşite

Cancelarul german a acuzat Rusia că a atacat Ucraina „dintr-o viziune foarte imperialistă”. Olaf Scholz a declarat că „nu putem şi nu vom accepta acest lucru”, participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia.

Scholz a spus că „aceasta este într-adevăr o situaţie serioasă şi foarte, foarte, foarte ameninţătoare”, adăugând că lumea liberă, care a făcut front comun, are dreptate să impună rapid sancţiuni eficiente împotriva Rusiei.

Cancelarul german a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin nu a anticipat că ucrainenii vor să aibă propria lor naţiune şi că şeful de la Kremlin şi armata să se vor confrunta cu rezistenţa ucraineană, „inclusiv ucrainenii rusofoni se opun acestei invazii”.

Oficialul german a amintit că a vorbit de multe ori cu preşedintele Putin şi că ştie că acesta este un politician care se concentrează pe geopolitică. Scholz a calificat drept greşită această abordare, avertizând că accentul pe frontierele istorice ar duce eventual la război în Europa.

Scholz a remarcat faptul că succesele de securitate din ultimele decenii includ integritatea şi inviolabilitatea frontierelor europene, adăugând că acestea au fost confirmate inclusiv prin decizii comune cu Rusia. Cancelarul german a mai făcut apel la o refacere a consensului conform căruia graniţele nu mai trebuie mutate.

cancelarul german acuză Rusia, Olaf Scholz

Olaf Scholz a declarat că „nu putem şi nu vom accepta acest lucru”, participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia

Dmitri Peskov, despre un posibil atac asupra NATO

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus într-un interviu acordat unui canal de televiziune american că „Nu vrem să ne gândim la asta”, ca răspuns la o întrebare despre un posibil atac asupra țărilor aliate NATO. Peskov a precizat că „dacă acest lucru nu se face în condițiile reciprocității”, adică dacă „nu ne obligă să facem acest lucru”.

Secretarul de presă rus Peskov a descris formarea forțelor NATO la granițele Rusiei drept îngrijorătoare, în ciuda numeroaselor avertismente ale Rusiei cu privire la preocupările sale. Același lucru fiind valabil și pentru perspectivele aderării Ucrainei la blocul european. În același timp, a continuat Dmitri Peskov, alianța NATO a continuat să facă acest lucru „cu zâmbet și treptat” chiar înainte de începerea „operațiunii speciale ruse în Ucraina, ameninţând securitatea Federației Ruse”.

Potrivit lui Dmitri Peskov, NATO „nu este o mașină de cooperare și securitate, ci o mașină de confruntare”. Acesta a precizat că Rusia se află în prezent într-o situație echivalentă cu războiul, dacă țineți cont de economia și comerțul mondial, și este nevoită să se adapteze la o astfel de situație.

„Aceste condiții (…) ne sunt ostile. Simțim că suntem în război”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, explicând că acesta este rezultatul acțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, care poartă un „război pentru comerț și economie.”

De asemenea, Ucraina a reacționat cu scepticism la promisiunea Rusiei, în cadrul negocierilor de marți, 29 martie, de a reduce operațiunile militare din jurul Kievului, în condițiile în care unele țări occidentale se așteptau ca Moscova să își intensifice ofensiva în alte părți ale țării.

În acest context, reamintim faptul că Olaf Scholz, cancelarul german acuză Rusia că a atacat Ucraina „dintr-o viziune foarte imperialistă”.

cancelarul german acuză Rusia,Olaf Scholz

Cancelarul german a mai făcut apel la o refacere a consensului conform căruia graniţele nu mai trebuie mutate

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024