Prima pagină » Razboi în Ucraina » Cancelarul Austriei s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi lideri
Cancelarul Austriei s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi lideri

Cancelarul Austriei s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce au discutat cei doi lideri

11 apr. 2022, 18:46,
în Razboi în Ucraina

În această după-amiază, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunțat că a avut o discuție pe care a descris-o ca fiind „foarte directă” și „dură”, la Moscova, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. În cadrul convorbirii, Nehammer i-a cerut liderului rus oprirea războiului.

„Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură, nu a fost o vizită de prietenie. Am evocat crimele de război din Bucha şi din alte locuri şi am subliniat că toţi cei responsabili trebuie traşi la răspundere. Am transmis că vor fi aplicate sancţiuni suplimentare Rusiei atât timp cât în Ucraina mor oameni”, a declarat Karl Nehammer, citat de publicaţia Die Presse.

Austria a transmis mesajul Rusiei să oprească războiul

Cancelarul Karl Nehammer a declarat că, după ce a transmis Rusiei necesitatea de a opri războiul, intenționează să informeze partenerii europeni cu privire la discuțiile purtate, pentru ca împreună, liderii europeni să se poată concentra asupra unor următoare măsuri.

„Am transmis mesajul important că acest război trebuie să fie oprit. Acum, îi voi informa pe partenerii noştri europeni despre discuţiile cu preşedintele Rusiei şi ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri”, a adăugat acesta.

Nehammer s-a întâlnit sâmbătă și cu Volodimir Zelenski

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este primul lider occidental care efectuează o vizită la Moscova, de la începerea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina. Sâmbătă, cancelarul Austriei s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

În cadrul întrevederii de sâmbătă, la Kiev, președintele Volodimir Zelenski și cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer, au discutat despre sprijinul acordat Ucrainei în vederea aderării la Uniunea Europeană, precum și despre creșterea presiunii sancțiunilor asupra Rusiei pentru a pune capăt agresiunii împotriva țării noastre, informează un comunicat.

„Au fost discutate mai multe aspecte importante privind relațiile noastre bilaterale, în ceea ce privește sprijinul deplin pentru viitoarea aderare a Ucrainei la familia Uniunii Europene. Am discutat, de asemenea, despre o politică de sancțiuni puternice împotriva Rusiei și despre creșterea sancțiunilor”, a declarat președintele în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media, în urma negocierilor cu Karl Nehammer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *