Prima pagină » Actualitate » Cancelarul Austriei face anunțul cu privire la intrarea României în Schengen – LIVE VIDEO
Cancelarul Austriei face anunțul cu privire la intrarea României în Schengen - LIVE VIDEO

Cancelarul Austriei face anunțul cu privire la intrarea României în Schengen – LIVE VIDEO

07 dec. 2022, 19:07, 1 ,
în Actualitate

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, urmează să anunțe într-o conferință de presă poziția finală legată de intrarea României în Schengen.

Conferința de presă are loc la Viena, la finalul unei întâlniri dintre cancelarul austriac și liderii Partidului Popular European (PPE), în frunte cu președintele Manfred Weber. Partidul condus de cancelarul Karl Nehammer este membru PPE.

Cancelarul Austriei transmite că prima problemă pentru Austria este migrația, deoarece mii de oameni trec granițele și nu se știe de unde vin. Acesta fiind o problemă de securitate și nu poate fi „ascunsă sub covor”.

„Nimeni nu știe de unde vin acești migranți, dacă sunt traficanți sau nu, iar acesta este motivul pentru care Austria are această viziune

România și Bulgaria nu sunt membre Schengen și este o problemă de securitate. Avem o problemă reală cu Schengen. Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară. Nu putem face aceleași greșeli ca în 2015 privind migrația. Când e vorba despre Schengen, PPE susține extinderea cu România, Bulgaria și Croația”

Austria își menține votul și susține opoziția față de România

Cancelarul Austriei nu a oferit un răspuns clar cu privire la aderarea României la Schengen, dar a spus că Bulgaria și România vor avea votul împreună, deoarece e o procedură care trebuie continuată.

„Avem peste 75 de mii de migranți care vin din Serbia, Bulgaria, Ungaria, România. Aceasta nu este o discuție politică, ci este una bazată pe fapte reale. Trebuie sa ne păstrăm standardele. Prima problemă e să clarificăm care e obstacolul. Austria consideră că e o problemă care va fi foarte sus pe agenda viitoarelor summit-uri.

Cred că trebuie să fim realiști. Suntem o țară din interiorul UE, nu una de graniță. Avem o problemă cu securitatea UE”.

s

Comentarii
  • Sa fie scoase din tara toate firmele austriece ori boicotate ca sa plece ele de buna voie, cu toata diplomatia austriaca la pachet. Si asta urgent pentru ca tara noastra este nesigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *