Prima pagină » International » Cancelarul Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare
Cancelarul Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare

Cancelarul Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare

19 aug. 2020, 10:18,
BZI.ro, în International

Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare în Germania. Cancelarul susţine că virusul este încă prezent şi o astfel de decizie nu ar fi corectă. Din cauza creşterii numărului de persoane infectate cu coronavirus, Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare.

Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare

După ce în ultimele trei săptămâni numărul cazurilor de infecţie cu Covid-19 s-a dublat, Angela Merkel a spus că nu ar trebui ca alte relaxări ale restricţiilor să fie luate în Germania.

Totodată, cancelarul german a precizat faptul că numărul mare de cazuri de coronavirus este cauzat de mobilitatea în creştere şi de contactul apropiat dintre persoane în această vară.

„Din punctul meu de vedere, relaxarea nu poate avea loc”, a subliniat cancelarul german, întrucât cea mai mare economie europeană, care a rezistat până acum pandemiei mai bine decât vecinii, se confruntă cu o revenire a pandemiei, înregistrând mai mult de o mie de cazuri aproape în fiecare zi.

Merkel îndeamnă populaţia Germaniei să respecte cu stricteţe măsurile deja luate. Cancelarul a subliniat faptul că măştile de protecţie ar trebui purtate da către toată lulea, iar amenzile să fie aplicate imediat celor ce încalcă regulile anti-Covid-19.

Angela Merkel se opune unor noi măsuri de relaxare. Ce spune despre pandemie

„Suntem în mijlocul pandemiei. Virusul este aici, chiar dacă este invizibil. Nu există încă un vaccin şi nici tratament. De aceea, vedem că deplasările în creştere şi mai multe contacte între oameni duc la un număr tot mai mare de cazuri. În Germania, numărul cazurilor s-a dublat în ultimele trei săptămâni. Este o creştere care nu ar trebui să mai continue şi pe care trebuie să o oprim”, a spus Angela Merkel.

În Germania au fost înregistrate 226.804 de cazuri de coronavirus şi 9.240 de decese în ţară, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Merkel a dat asigurări că sistemul medical german nu a fost amenințat de saturație. Rețeaua mare de spitale împreună cu numărul mare de teste de screening explică de ce Germania a rezistat mai bine decât alte țări europene, precum Italia, Franța și Spania.

Acordul la care au ajuns Angela Merkel şi Emmanuel Macron

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au susţinut o conferinţă de presă comună, după încheierea acordului de relansare economică post-coronavirus.

Cancelarul german şi preşedintele francez au salutat o zi ”istorică” pentru Uniunea Europeană, după ce „Cei 27” au încheiat un acord de relansare economică post-coronavirus.

Europa ”poate arăta în continuare că acţionează împreună”, a afirmat Macron.

”Aceasta este o schimbare istorică a Europei noastre şi a zonei euro”, a completat el.

”Am depăşit o etapă majoră”, şi-a exprimat satisfacţia Merkel.

”În două luni, am reuşit să construim un consens pentru ca acest plan de relansare fără precedent să devină o decizie şi, astfel, realitate”, a subliniat ea.

Angela Merkel s-a declarat ”foarte uşurată” de faptul că, în urma acestor negocieri dificile, UE a arătat că ”poate încă acţiona împreună”.

Este vorba despre ”un semnal important în afara Europei”, ”un răspuns la cea mai mare criză a UE de la înfiinţarea sa”, a subliniat cancelarul.

De asemenea, premierul spaniol Pedro Sanchez a salutat în conferinţa sa de presă ”un mare acord pentru Europa” şi l-a catalogat drept un ”adevărat plan Marshall”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *