Prima pagină » Local » Canabisul, cocaina și pastilele ecstasy le-au adus 22 de ani de pușcărie! Investigatori sub acoperire au cumpărat drogurile din banii statului!
Canabisul, cocaina și pastilele ecstasy le-au adus 22 de ani de pușcărie! Investigatori sub acoperire au cumpărat drogurile din banii statului!

Canabisul, cocaina și pastilele ecstasy le-au adus 22 de ani de pușcărie! Investigatori sub acoperire au cumpărat drogurile din banii statului!

20 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii ieșeni au condamnat cinci indivizi care sunt acuzați de trafic de droguri. Doi dintre aceștia au fost prinși cu canabis, iar ceilalți trei – cu cocaină și comprimate ecstasy, potrivit anchetatorilor. În total, instanța a dispus o pedeapsă de peste două decenii de pușcărie, în cele două cazuri

Cinci indivizi au fost pedepsiți de către magistrații ieșeni, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni vizând substanțe interzise.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Petru Ionuț Aneculăesei la șase ani și patru luni de temniță, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată (opt acte materiale) și introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată (două acte materiale). În același dosar, Constantin Ferariu a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată (șapte acte materiale).
Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată. Procesul celor doi a început pe 2 septembrie 2019. Asta, după ce ei au fost reținuți și, mai apoi, arestați preventiv de pe data de 12 aprilie 2019.

Conform procurorilor din cadrul DIICOT Iași, la începutul lunii aprilie, cei doi au fost prinși având asupra lor, în total, câteva kilograme de canabis. Pentru prinderea lor, anchetatorii au folosit investigatori sau colaboratori sub acoperire, care au cumpărat drogurile cu bani din fondurile Ministerului Administrației și Internelor, fiind vorba despre câteva sute de lei. Oamenii legii au adăugat că un gram de canabis era cumpărat cu 2,5 euro (12 lei) și era vândut mai departe cu 40 de lei.

Substanțe mai periculoase

Într-un alt caz, judecătorii Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Theodor Ungur la trei ani și două luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată și deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

Mai mult, instanța l-a condamnat pe Marius Cătălin Grozavu la trei ani și patru luni de închisoare, pentru aceleași acuzații. În același dosar, Teodor Borș a primit o pedeapsă rezultantă de șase ani și opt luni de detenție. Sentința nu este definitivă nici în acest caz.

Procesul celor trei a început pe data de 27 iunie 2019. Asta, după ce, în acest caz, au început reținerile la finele lunii aprilie 2019.
Potrivit procurorilor DIICOT Iași, cei trei au fost prinși cu diferite cantități de droguri, printre care comprimate ecstasy și cocaină. Pentru prinderea lor, anchetatorii au folosit inevstigatori sau colaboratori sub acoperire, care au achiziționat diverse cantități din substanțele interzise, contra unor sume de bani din fondurile MAI. Oamenii legii au mai spus că inculpații au achitat 50 de euro pe un gram de cocaină.

Pe lângă pedepsele primite de către cei cinci ieșeni, judecătorii au confiscat de la aceștia și drogurile descoperite asupra lor, precum și diverse sume de bani, provenite din activitățile ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *