Prima pagină » National » Campionul olimpic David Popovici a revenit de la Paris. Primele declarații

Campionul olimpic David Popovici a revenit de la Paris. Primele declarații

02 aug. 2024, 18:20,
B, , h, , în National

Campionul olimpic David Popovici a revenit, vineri, de la Paris, unde a câştigat o medalie de aur şi una de bronz la Jocurile Olimpice. Pe Aeroportul Otopeni nu a fost prezent nici unul dintre politicienii care s-au întrecut zilele trecute în mesaje de felicitare pe rețele de socializare. David Popovici și-a început declarațiile, imediat ce a ajuns în România, mulțumind tuturor celor cale l-au urmărit și susținut, indiferent de unde. Popovici a reiterat mesajul că este nevoie de investiții în sport, de „investiții cu cap”.

„Vă mulțumesc. Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit. Le mulțumesc celor care au venit în tribună, celor care au crezut în mine, celor care m-au susținut și cum vă spunea și antrenorul meu nu ai cum să o faci fără o echipă extraordinar de bună și dedicată. Acestea fiind spuse, acestea sunt medaliile. Două bucăți de metal foarte grele, dar pentru aceste două bucăți de metal foarte grele unii dintre noi muncim o viață. Și eu la rândul meu am muncit ani de zile. Unii reușesc după 10 ani, alții după o viață întreagă și alții niciodată. De aceea este foarte important să-i susțineți în continuare pe cei care concurează la Jocurile Olimpice pe ai noștri și felicitări celor care au reușit să obțină niște medalii pentru noi, pentru țară. Vă mulțumesc. Cât despre condiții și bazine, cred că am vorbit destul despre asta imediat după curse, sunt niște interviuri care poate mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte de mai multe ori. Este nevoie de mari investiții în sport, mari investiții cu cap la noi în țară. Mulțumesc și hai România în continuare”, a fost mesajul lui David Popovici, la revenirea în țară.

„Am așteptat de 20 de ani o nouă medalie la înot”

Anterior, antrenorul lui Popovici, Adrian Rădulescu, a spus: „Am așteptat de 20 de ani o nouă medalie la înot. Din fericire, ea a venit. Vreau să nu mai așteptăm 20 de ani. Vom face un efort colectiv. Am un vis: mi-aș dori ca în România toți copiii să poată înota, dar acest lucru trebuie să fie accesibil. Ca în Europa. David are condiții de pregătire, poate merge la Dinamo, dar ceilalți nu au. Este un proverb african care este valabil și la noi, în jurul lui David trebuie să construim o echipă, avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din vest”.

Mesajul Cameliei Potec

„Mulțumin tuturor pentru susținere. Sperăm că îi veți susține și pe sportivii care încă se află la Paris, au nevoie de toată susținerea voastră. Aș vrea să-l felicit public pe cel care a devenit campion olimpic, pe cel care a făcut, după 20 de ani, ca înotul să strălucească din nou. Felicitări, David Popovici! Aceleași felicitări se duc și spre cealaltă jumătate profesională a lui David, antrenorul Adrian Rădulescu! Aș dori să-i felicit pe toți din echipa lui David și pe membri familiei lui”, a spus Camelia Potec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *