Prima pagină » Actualitate » Campion european și la 200 de metri liber. David Popovici a stabilit un nou record mondial al juniorilor

Campion european și la 200 de metri liber. David Popovici a stabilit un nou record mondial al juniorilor

15 aug. 2022, 19:13,
BZI.ro, în Actualitate

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur și în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Europene organizate la Roma!

David Popovici a înotat pe culoarul 4, cel al favoritului, în finala probei de 200 de metri liber. A încheiat cursa cu timpul 1,42:97 și a cucerit medalia de aur! Campionul a avut un avans de peste două secunde față de următorul clasat! Sportivul deține și titlul mondial în această probă.

A câștigat titlul continental la 100 de metri liber cu record mondial

După performanța fantastică de sâmbătă, când a câștigat titlul continental la 100 de metri liber cu record mondial, David Popovici a concurat în finala de 200 de metri liber a Campionatelor Europene de la Roma.

David a câștigat semifinala de duminică, intrând în ultimul act cu cel mai bun timp, 1:44,91.

În plus, la Mondialele de la Budapesta din acest an, Popovici a reușit „dubla” la 100 și 200 metri, performanță izbutită de român și la Europenele de juniori, așa că în cursa de astăzi el este favoritul numărul 1.

„Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, mărturisea pentru BBC David, după ce a devenit cel mai rapid înotător din istorie.

Publicații străine scriu în termeni elogioși despre David Popovici, după ce înotătorul român a doborât recordurile mondiale la 100 m liber și 200 m liber și a câștigat aurul în Campioanele Europene de la Roma.

„Minunea din România, David Popovici”

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L’Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1’42”97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2”63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2”92). Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

Cotidianul Le Figaro a scris și el că „minunea din România, David Popovici”, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *