Prima pagină » Local » Campanie electorală la Spitalul mobil de la Leţcani. Maricel Popa l-a plimbat pe Marcel Ciolacu printre containerele unităţii medicale

Campanie electorală la Spitalul mobil de la Leţcani. Maricel Popa l-a plimbat pe Marcel Ciolacu printre containerele unităţii medicale

24 sept. 2020, 13:30,
în Local

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, îşi joacă ultima carte electorală la alegerile locale 2020. Acesta l-a adus pe Marcel Ciolacu la spitalul mobil pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 de la Leţcani, pentru a mai câştiga câteva voturi. Deşi unitatea medicală încă nu are toate avizele, Popa continuă să-şi facă iarăşi campanie.

Ultima ieșire a lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, cu privire la spitalul mobil de la Lețcani

În prag de alegeri locale 2020, spitalul mobil de la Lețcani a devenit subiect de scandal politic. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns să amenințe cu plângeri penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, împotriva factorilor politici din Iași și nu numai. Unitatea medicală nu a luat avizele de la Mediu și nici de la ISU, după ce Euronest nu a depus documentația corespunzătoare. În tot acest timp, conducerea CJ Iași s-a victimizat și a acoperit ilegalitățile care au stat în spatele achiziției unității medicale

Spitalul mobil de la Lețcani a ajuns, în prag de alegeri locale 2020, subiect de plângeri penale. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a avut o nouă ieșire în care a acuzat amestecul politicului pe subiectul unității medicale și a amenințat cu plângeri penale. După ce Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că unitatea medicală nu are toate avizele necesare, actualul președinte al CJ a amenințat cu plângeri penale. Deși unitatea medicală are deficiențe majore, tot Maricel Popa se prezintă victimă și caută vinovații în altă parte.

„Nu s-a găsit nimic, totul a fost transparent. Avem autorizație de funcționare de la DSP. Au spus că nu va primi niciodată pacienți și au trimis controale. E cea mai controlată investiție din ultimii ani”, a susținut Maricel Popa, șeful CJ Iași.

Maricel Popa amenință cu plângeri penale doi miniștri pentru scandalul de la spitalul mobil

Pentru a ascunde faptul că nu are avizele necesare, Maricel Popa, șeful CJ, a apelat la un avocat care să arate că blocajul instituțional se înscrie la art. 352 din Noul Cod Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

„Am construit un spital modern, omologat NATO. E un spital necesar și de folos comunității, nu este electoral. Ce vină am eu că acest spital arată mult mai bine decât cele ale Ministerului Apărării? Nu este nevoie de autorizație ISU pentru spital, dar zădărnicirea combaterii bolilor, folosind autoritatea funcției, nu este normală”, a mai susținut Maricel Popa.

Pentru a-și ascunde incompetența, șeful CJ Iași, a amenințat cu plângeri penale miniștrii Mediului și Sănătății. A adus chiar și un avocat care să-i susțină cauza.

„Din punctul nostru de vedere, tot ceea ce înseamnă act material al persoanelor de care se făcea vorbire din punct de vedere juridic, reprezintă elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute în articolul 352 cod penal, infracțiune privind zădărnicirea combaterii bolilor. Plângerea penală face referire la cei doi miniștri, respectiv ministrul Tătaru și Alexe. Ca încadrare juridică, din punctul nostru de vedere, se face referire la articolul 352. Nu se permite funcționarea unui spital care a primit aviz de funcționare de la DSP Iași, autoritatea competentă să emită această autorizație”, a susținut avocatul Radu Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *