Prima pagină » Actualitate » Campanie de strângere de fonduri pentru Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății nu a câștigat niciun leu în 2020! Din ce a trăit?
Campanie de strângere de fonduri pentru Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății nu a câștigat niciun leu în 2020! Din ce a trăit?

Campanie de strângere de fonduri pentru Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății nu a câștigat niciun leu în 2020! Din ce a trăit?

05 feb. 2021, 09:31,
Lucian SAVA, în Actualitate

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății şi-a publicat declaraţia de avere. Deşi a publicat-o cu o întârziere față de fata limita, declaraţia de avere este una destul de surprinzătoare. Actualul ministru al Sănătăţii venit din partea USR-PLUS, declară că nu a câștigat niciun leu în 2020. Practic, ministrul a venit din postura de şomer la minister.

Totuşi, ministrul Sănătăţii nu este cel mai sărac ministru. În declaraţia lui de avere se poate observa mai multe conturi deschise în mai multe bănci dar şi imobile sau alte bunuri.

Ce avere are Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul ministerului Sănătăţii, Vlad Voiculescu deţine un teren intravilan în comună Brănești din judeţul Dâmbovița, terenul are o suprafață de 3.339 metri pătraţi dar şi un alt teren tot în aceeaşi comună în valoare de 191 metri pătraţi. O altă proprietate este reprezentată de o hală de producţie în aceeaşi comună de 109 metri pătraţi. De menţionat este faptul că Vlad Voiculescu deţine în proporţie de 100% toate proprietăţile mai sus menţionate.

Totuşi, ministrul nu deţine niciun apartament sau casă pe numele său. La capitolul autoturisme, declaraţia ministrului este albă. Vlad Voiculescu nu deţine niciun autoturism pe numele său.

La capitolul conturi şi depozite bancare, ministrul Sănătății nu este cel mai sărac membru din Guvern, ba din contră! Acesta deţine un cont în euro în valoare de 221 de euro, un cont tot în euro în valoare de 31.222 şi un cont în lei de 52.658 dar şi un cont în lei în valoare de 84 RON.

Ministrul pare să fie interesat şi de a ţine banii la saltea. Vlad Voiculescu are 9400 de euro, 2000 dolari şi 2500 de RON, bani cash.

La capitolul plasamente bancare, Voiculescu deţine mai multe acţiuni la o bancă în valoare de 28.100 ron, dar a şi acordat un împrumut în valoare de 222.700 ron.

La capitolul datorii, ministrul are datorii în valoare totală de 6.011.

În schimb, în 2020, ministrul Sănătății nu a realizat niciun venit. Acesta a venit pe funcţia de ministru al Sănătății din poziţia de şomer, nu ar fi singurul care a făcut acest lucru. De exemplu, Ludovic Orban a venit pe poziţia de premier din postura de angajat part-time la o firmă deţinută de un apropriat de al acestuia.

Scandaluri în jurul lui Vlad Voiculescu

Incă de la preluarea mandatului, în jurul lui Vlad Voiculescu au izbucnit mai multe scandaluri. Totul a culminat cu incendiul de la Matei Balș iar mulţi îl acuză de incompetentă când vorbim despre incendiu. PSD a depus şi o moţiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății.

În altă ordine de idei, presa centrală a făcut public faptul că, în perioada în care acesta era secretat de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Vlad Voiculescu a semnat acordarea unui proiect european pentru o firmă la care fusese acţionar. Totul s-a întâmplat pe repede înainte iar firma respectivă depusese 4 proiecte fix în ultima zi în care depunerea de proiecte mai era deschisă. Fostul ministru a fost urmărit și penal în urmă cu ceva timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *