Prima pagină » Razboi în Ucraina » Campanie de recrutare de muncitori esenţiali lansată de Rusia. Teritoriile ocupate din Ucraina vor fi reconstruite

Campanie de recrutare de muncitori esenţiali lansată de Rusia. Teritoriile ocupate din Ucraina vor fi reconstruite

01 iul. 2022, 09:24,
în Razboi în Ucraina

Presa locală din Rusia anunţă lansarea unei campanii de recrutare de muncitori esenţiali. Autorităţile ruse vor reconstruirea teritoriilor deja ocupate din estul Ucrainei.

Conform The Moscow Times, s-au publicat o serie de anunţuri de angajare online pentru posturi de profesori, muncitori şi politicieni.

Rusia a lansat o campanie de recrutare de muncitori esenţiali pentru reconstrucţia teritoriilor ocupate din estul Ucrainei

Vă aducem aminte că Rusia a abandonat misiunea de cucerire a Kievului, pentru moment, și a început să își concentreze forțele în estul Ucrainei. În acest context, Kremlinul a transmis faptul că obiectivul său militar principal este să „elibereze” regiunile din estul și sudul țării vecine, acolo unde numărul persoanelor care vorbesc limba rusă este predominant.

De asemenea, oficialii ruși par să aibă în vedere să profite de pe urma celor patrioți dintre cetățenii ruși pentru a ajuta aceste regiuni să își revină de pe urma devastării provocate de ofensiva rusă pe care Vladimir Putin a declanșat-o acum 128 de zile.

Pentru a putea reconstrui teritoriile ocupate din estul Ucrainei, ruşii au publicat zeci de anunțuri de angajare postate pe site-ul Avito. Locurile de muncă pentru care se cauta muncitori se adresează în special zugravilor, zidarilor și altor meseriași. Se are în vedere ridicarea orașului Donețk, capitala republicii autoproclamate a separatiștilor din regiune.

Ce salarii li se oferă muncitorilor care vor participa la reconstrucţia teritoriilor ocupate de ruşi

Chiar dacă mulţi cetăţeni ruşi vor participa la aceasta reconstrucţie a teritoriilor ocupate de armata lui Vladimir Putin datorită dozei mari de patriotism, cele mai multe reclame li se adresează utilizatorilor din afara centrelor urbane majore și le sunt promise salarii de două sau chiar trei ori mai mari decât media regională.

Mai mult decât atât, muncitorilor li se promite și un pachet de beneficii de-a dreptul interesant care acoperă toate mesele, cazarea, concediul plătit, oportunități de „avansare în carieră” și un bonus de 60 de dolari pentru recomandarea unui prieten de încredere.

Anunţurile de angajare au fost făcute în mare parte de companii private, unii au spus că proiectul ar fi sponsorizat de Ministerul rus al Construcțiilor și că sunt acompaniate de slogane motivaționale precum: „Haideți să reconstruim Donbasul împreună”.

Toți muncitorii care se alătură misiunii patriotice vor trebui să se supună verificărilor Serviciului Federal de Securitate (FSB), conform anunţului de angajare. Important de precizat este ca muncitorilor în construcție li se promite că vor fi „trimiși” în teritoriile ocupate „în doar câteva zile”, dar reclamele nu oferă nicio compensație angajaților în caz de rănire sau deces.

Oficialii ruși, convinși ușor pentru a lucra în teritoriile ocupate

Unul dintre factorii principali care impune dificultăți în recrutarea de profesori educați în Rusia îl reprezintă îngrijorările în ceea ce privește siguranța voluntarilor în teritoriile ocupate, conform declarațiilor făcute de Daniil Ken, șeful uniunii independente a Alianței Profesorilor, care este afiliată cu Alexei Navalnîi, criticul Kremlinului arestat în Rusia.

În ciuda faptului că salariile promise sunt de până la nouă ori mai mari decât media din regiunile în care se fac recrutările, multe posturi au rămas vacante.

„Sper că unii dintre acești oameni înțeleg că să mergi în teritoriile ocupate este greșit [din punct de vedere moral], dar există și o evaluare rațională a riscului”, a spus marți Ken pentru postul TV polonez Belsat.

Mult mai de succes pare să fie misiunea de recrutare a oficialilor, deputați locali și activiști loiali Kremlinului, potrivit ziarului Vedomosti. Politicienii care merg în republicile separatiste Donețk și Lugansk au salarii duble și promoții atunci când se vor întoarce în Rusia, conform ziarului Kommersant.

Rostislav Antonov, un deputat din orașul siberia Novosibirsk, a fost desemnat consilier umanitar al lui Denis Pușilin, liderul republicii separatiste din Donețk.

„Încă de la începutul operațiunii speciale, am petrecut mult timp pe teritoriul Republicii Donețk, lucrând în teritoriile eliberate și ajutând populația”, a transmis Antonov pe Telegram. „Acest statut oficial îmi va permite să muncesc cu și mai mare dedicație.”

Antonov a afirmat că își va păstra postul de salariat din Consiliul Deputaților din Novosibirsk și că își va putea exercita funcția pe care o deține în patria mamă cu toate că are de îndeplinit un rol „onorabil și important” în Donețk-ul ocupat.

Spre deosebire de oficialii ruși promovați în ultima perioadă care afișează un spirit patriotic foarte dezvoltat, rușii de rând nu sunt foarte optimiști în legătură cu perspectivele de viitor care îi așteaptă în teritoriile „eliberate”.

„Există o șansă mare ca teritoriile să fie ținta unei contraofensive a forțelor ucrainene”, a explicat Ken. „Și atunci unii din ei se vor întoarce în Rusia în saci pentru cadavre.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`