Prima pagină » Titlurile zilei » Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a adus un strop de bucurie în viețile copiilor din comuna Vlădeni! Pe chipurile prichindeilor au apărut zâmbete și speranțe: „Este cea mai fericită zi din viața mea!” – FOTO/VIDEO

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a adus un strop de bucurie în viețile copiilor din comuna Vlădeni! Pe chipurile prichindeilor au apărut zâmbete și speranțe: „Este cea mai fericită zi din viața mea!” – FOTO/VIDEO

17 dec. 2022, 02:00,
în Titlurile zilei

An de an, înainte de sărbătorile de iarnă, cotidianul BZI, în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, desfășoară o campanie de amploare, care a ajuns deja la cea de-a 18-a ediție. „Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns vineri, 16 decembrie 2022, în comuna Vlădeni, județul Iași, unde au împărțit daruri și au adus zâmbete pe chipurile celor peste 100 de copii de grădiniță din Vâlcelele, Broșteni, Borșa și Vlădeni. Emoționați și entuziasmați, micuții l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu poezii, colinde și dansuri

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” continuă și anul acesta, fiind la cea de-a 18-a ediție. Moș Crăciun și ajutoarele sale au împărțit hăinuțe, jucării și dulciuri copiilor de la grădinițele din mai multe localități din comuna Vlădeni, printre care Vâlcelele, Borșa, Broșteni și Vlădeni. Cu emoțiile la purtător, copiii care l-au așteptat pe moșul care an de an le aduce cadouri și l-au primit cum au știut ei mai bine.

Curioși, nu și-au mai putut dezlipi privirile de la bătrânul cu barbă albă care ne-a bucurat tuturor copilăria, încercând să-și întipărească în minte fiecare clipă petrecută în prezența sa. S-au așezat în brațele sale, i-au pus întrebări, i-au recitat poezii și i-au cântat cele mai frumoase colinde. La final, răsplata a fost pe măsură, toți copiii primind daruri și promisiunea că Moș Crăciun îi va vizita și anul viitor.

Copiii din Vâlcelele l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu poezioare și colinde!

O nouă ediție de neuitat din Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” s-a derulat vineri, 16 decembrie 2022, în comuna Vlădeni, din județul Iași. „Prietenii lui Moș Crăciun” au poposit pentru a noua oară consecutiv la grădinița din localitatea Vâlcelele, unde au fost întâmpinați de două grupe de preșcolari. Micuții s-au pregătit temeinic pentru întâlnirea cu Moș Crăciun. O parte din ei s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare, așteptând nerăbdători să-l vadă pe Moșul blând și bun. Au învățat cu toții câte-o poezioară, creată de educatoare, inspirată chiar din viața fiecăruia dintre ei. Deși au puțin peste 3 ani, preșcolarii au intonat și câteva cântecele pentru Moșul.

„Moșul a venit cu cadouri pentru voi, cu toate cele bune înainte. Ho! Ho! Ho! Știți cum am ajuns aici, la voi? Zburam pe deasupra cu Rudolf, renul meu, și am văzut că aici ar fi niște copii extrem de cuminți care merită cadouri frumoase. Mă duceam spre casă, nici nu mă așteptam să ajung la voi”, le-a spus Moș Crăciun.

Preșcolarii din Vâlcelele au fost extrem de curioși, un băiețel întrebându-l pe Moș Crăciun ce face Rudolf și de ce are nasul roșu. Moșul i-a explicat cu blândețe micuțului că renul său preferat este timid, iar nasul său este roșu pentru a lumina calea celorlalți reni care trag sania plină de cadouri. Astfel, Moș Crăciun reușește mereu să ajungă la timp, cu daruri, la toți copiii cuminți. Un băiețel a fost curios să afle chiar de la Moș Crăciun dacă este vărul lui Moș Nicolae.

„Noi suntem verișori, dar în perioada asta nu prea reușim să ne întâlnim, mai mult ne vedem în timpul verii”, l-a lămurit Moșul pe micuț.

Copiii au fost curioși să afle ce se află în desaga Moșului.

„Am avut aici mere și morcovi pentru Rudolf, dar haideți să facem o magie, poate în desaga mea vor apărea cadourile pe care vi le doriți! Care este cuvântul magic?”, i-a întrebat Moș Crăciun pe copii.

 „Abracadabra!”, au strigat copiii, în cor.

 „Nu, în această perioadă a anului, cuvântul magic e Crăciun! Să-l rostim cu toții!”.

Nerăbdători să vadă ce au primit, cei mici nu au mai așteptat și au desfăcut darurile chiar în prezența lui Moș Crăciun. Entuziasmat, un băiețel a mărturisit:

„Câte dulciuri am primit! Aceasta este cea mai fericită zi din viața mea!”.

La final, copiii din Vlădeni i-au oferit Moșului îmbrățișări și o felicitare lucrată cu propriile lor mânuțe.

Moș Crăciun i-a încurajat și sfătuit pe copiii din Borșa!

Cea de a doua oprire a „Prietenilor lui Moș Crăciun” a fost la grădinița din localitatea Borșa, comuna Vlădeni, unde au fost întâmpinați de copilașii din Borșa și Broșteni. Moșul i-a surprins pe copii chiar în timpul orelor, totul fiind o surpriză pentru micuții care s-au bucurat cu atât mai mult de darurile primite.

„Am auzit cântece și am zis că aici trebuie să fie copii cuminți, așa că m-am gândit să poposesc la voi”, a spus Moș Crăciun.

Pentru a-i demonstra Moșului și spiridușilor lui cât de cuminți au fost și cât de bine învață, copiii au recitat câte o poezioară și au cântat câteva cântecele vesele. Pe lângă melodiile dedicate Moșului, micuții au cântat o melodie și pentru renul lui Moș Crăciun, pentru ca acesta să nu se supere și să-l mai aducă pe Moș și în anii următori, cu cadouri, în Borșa.

Emoțiile și-au spus cuvântul, iar o parte dintre micuți nu au reușit să recite poezia pregătită cu atâta sârg. Moșul i-a înțeles pe micuți, care au promis că anul viitor, când vor fi mai mari, vor reuși să scape de emoții.

„Nu e nimic, Moș Crăciun înțelege tot și va veni și anul viitor”.

 Moș Crăciun i-a felicitat și încurajat pe micuți. Totodată, i-a sfătuit să asculte de părinți și de doamnele educatoare și să-și dea silința să învețe cât mai bine.

Fiind sezonul virozelor, câțiva copilași au lipsit de la grădiniță, dar ajutoarele lui Moș Crăciun au făcut tot posibilul ca darurile să ajungă și la ei ca să le bucure sufletele inocente. Imediat ce și-au primit cadourile, cei mici au și început să foșnească, în speranța că vor putea dibui ce se află în pungile de la Moșu´. Murmurul copiilor a cuprins în scurt timp întreaga încăpere.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” continuă!

Moș Crăciun nu putea să nu facă un popas și la școala din Vlădeni, unde mai bine de 30 de copii îl așteptau cu sufletul la gură. Aceștia l-au întâmpinat în haine de sărbătoare pe Moșul care în fiecare an le aduce cadouri, asigurându-l că au fost foarte cuminți în anul ce tocmai se apropie de final. Înainte de a intona poeziile, micuții i-au cântat lui Moș Crăciun un cântecel vesel. Mai apoi, rând pe rând, preșcolarii i-au rostit Moșului poezioarele învățate.

O parte dintre cei mici s-au dovedit mai dezinvolți și nu s-au sfiit să recite poeziile chiar din brațele lui Moș Crăciun. Unii copilași și-au dorit și să face poze cu Moșu´, dorință care, bineînțeles, le-a fost îndeplinită. Din programul pregătit pentru întâmpinarea lui Moș Crăciun nu au lipsit nici dansurile. Câteva fetițe îmbrăcate cu fustițe roșii din tiul și bluzițe albe au avut o coregrafie care i-ar face invidioși și pe cei mai iscusiți dansatori. Atât efort nu putea rămâne nerăsplătit, astfel că Moș Crăciun nu a mai prelungit nerăbdarea micuților, ci le-a împărțit toate darurile din desaga sa. Încântată, o fetiță s-a așezat în mijlocul sălii de clasă și le-a arătat colegilor săi ce a primit.

„Am primit hăinuțe, o păpușă frumoasă și multe, multe dulciuri! Mulțumesc, Moș Crăciun”, a precizat una din fetițe.

Fericiți, micuții din localitatea Vlădeni l-au îmbrățișat pe moșul cu barba albă, iar la final i-au oferit un mic dar, în speranța că-i va vizita și anul viitor.

Gabriela Păcular: „Astăzi a fost o zi magică!”

Ajutorul lui Moș Crăciun a fost Gabriela Păcular, director adjunct al Liceului Tehnologic Vlădeni.

„Pentru cei peste 100 de preșcolari ai Liceului Tehnologic Vlădeni, din grădinițele din structurile Vâlcelele, Broșteni, Borșa și Vlădeni, astăzi a fost o zi magică. O zi magică, dăruită de BZI, așa cum știu să o facă de peste 9 ani de zile. Bucuria Nașterii Domnului a fost amplificată de bucuria de a dărui, de bucuria de a primi și de dorința de a fi mai buni unii cu ceilalți. Mulțumim, BZI, vă așteptăm cu drag și în ceilalți ani, alături de copiii comunității noastre”, a declarat Gabriela Păcular, director adjunct al Liceului Tehnologic Vlădeni.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” nu s-a încheiat. Luni, 19 decembrie 2022, Moșul și ajutoarele sale vor ajunge în comuna Gropnița, unde vor împărți cadouri la peste 400 de copii. Zeci de prieteni de-ai lui Moș Crăciun au înțeles adevărata semnificație a Crăciunului și au ales an de an să susțină campania organizată de cotidianul BZI, aducând bucurie în sufletele a sute de copii. Vă amintim că încă mai puteți face donații, astfel încât niciun copil să nu rămână fără cadou în noaptea magică de Crăciun. Campania derulată de cotidianul BZI a devenit deja tradiție, dar acest lucru nu ar fi fost posibil fără zecile sau chiar sutele de ieșeni care fac donații pentru a face sute de copii fericiți.

Mulţumim sponsorilor principali: Silk District, The Jack, Moldova Center, Exonia, cât și tuturor celor care au contribuit la acest proiect aducând bucurie în sufletele și casele acestor copii. Fără sprijinul lor, această zi magică nu ar fi fost posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *