Prima pagină » Titlurile zilei » Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a adus o bucurie imensă în sufletele micuților din comuna Gropnița! Peste 400 de copii au primit cadourile la care au visat: „Cel mai mult mi-am dorit să primesc dulciuri, pe care o să le împart cu frații mei” – FOTO/VIDEO

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a adus o bucurie imensă în sufletele micuților din comuna Gropnița! Peste 400 de copii au primit cadourile la care au visat: „Cel mai mult mi-am dorit să primesc dulciuri, pe care o să le împart cu frații mei” – FOTO/VIDEO

21 dec. 2023, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

În fiecare an, înainte de sărbătorile de iarnă, cotidianul BZI, în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, desfășoară o campanie de amploare, care a ajuns deja la cea de-a 19-a ediție

„Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns miercuri, 20 decembrie 2023, în comuna Gropnița, județul Iași, unde au împărțit daruri și au adus zâmbete pe chipurile celor peste 400 de copii de la școlile și grădinițele Gropnița, Mălăești, Sângeri și Săveni. Emoționați și entuziasmați, micuții l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu colinde, poezioare și urături.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” continuă și anul acesta, fiind la cea de-a 19-a ediție. Ca în fiecare an, Moș Crăciun și ajutoarele sale au împărțit hăinuțe, jucării și multe dulciuri copiilor de la grădinițele și școlile din mai multe localități din comuna Gropnița. Nerăbdători, micuții l-au așteptat pe moșul care an de an le aduce cadouri și l-au primit cum au știut ei mai bine. Mulți nu au mai avut răbdare și i-au sărit în brațe, vrând să afle numaidecât dacă le-a citit scrisorile și le-a adus cadourile mult dorite.

Dacă pentru unii dintre micuți a fost pentru prima dată când l-au văzut pe Moș Crăciun, alții au lăsat deoparte sfiala, s-au așezat în brațele bătrânului cu barbă albă și parcă ar fi vrut ca acele momente să nu se mai termine. Dornici să demonstreze că au fost cuminți și silitori în anul ce se apropie de sfârșit, copiii i-au recitat moșului poeziile învățate cu atât sârg, iar răsplata nu a întârziat să apară.

Copiii din Gropnița l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu colinde și poezioare!

O nouă ediție de neuitat din Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” s-a derulat miercuri, 20 decembrie 2023, în comuna Gropnița, din județul Iași. Copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și pe spiridușii săi în haine de sărbătoare și cu chipurile pline de emoție și bucurie.

Sofia, o fetiță în vârstă de 5 ani, care învață la Grădinița Gropnița, l-a văzut pe Moș Crăciun pentru prima dată, iar bucuria de pe chipul său poate cu greu să fie descrisă în cuvinte. Micuța a fost curioasă să afle ce cadouri i-a adus Moș Crăciun, așa că nu a mai așteptat să ajungă acasă, ci a desfăcut punguțele chiar la grădiniță. Fetița și-a dorit ca moșul să-i dăruiască o păpușă, iar când a văzut că a primit cadoul mult dorit, a strigat entuziasmată către mama ei pentru a-i arăta jucăria.

„Uite, mami, am primit păpușică și are părul blond, chiar așa cum mi-am dorit”, a spus încântată fetița.

Și părinții micuților au fost foarte bucuroși și și-au dorit să imortalizeze aceste clipe de mare bucurie pe care copiii le-au trăit. Astfel, pe lângă îmbrățișările călduroase, moșul a trebuit să facă și numeroase poze cu cei mici, care vor fi, cu siguranță, peste ani, amintiri prețioase atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Și moșul a fost foarte încântat să vadă că micuții din Gropnița au crescut foarte mult în ultimul an și au fost foarte ascultători.

„Dragii moșului, ce mult ați crescut în ultimul an! Nu doar că sunteți niște copii foarte frumoși, dar spiridușii mei mi-au spus că ați fost cuminți și ați învățat bine, au dreptate?”, le-a spus Moș Crăciun prichindeilor.

Micuții au strigat în cor că au fost cei mai cuminți și cei mai ascultători.

Moș Crăciun le-a promis copiilor in Sângeri că le va aduce cadouri și anul viitor: „Meritați tot ce am în desaga mea”

Moș Crăciun nu i-a uitat, nici în acest an, pe copiii din Sângeri, ci le-a pregătit hăinuțe, dulciuri și jucării, răsplătindu-i pentru bunătatea lor. Acesta i-a surprins pe micuți chiar în timpul pregătirilor pentru serbarea de Crăciun. Astfel că surpriza a fost cu atât mai mare. Emoțiile și-au spus cuvântul, iar o parte dintre aceștia nu au reușit să recite poezia pregătită cu atâta sârg. Moșul i-a înțeles pe micuți, care au promis că anul viitor, când vor fi mai mari, vor reuși să scape de emoții.

Deși emoționați, copiii și-au făcut rapid curaj și s-au așezat în brațele moșului, unde au rostit cele mai frumoase poezioare. Moș Crăciun a fost răbdător cu ei și le-a înțeles emoțiile, i-a încurajat și le-a promis că le va aduce cadouri și anul viitor.

„O să vin și anul viitor la voi, pentru că chiar sunteți copii cuminți. Părinții voștri mi-au spus că îi ascultați și că învățați bine și că meritați toate cadourile pe care le am în desaga mea”, le-a spus Moș Crăciun copiilor din Sângeri.

Prezenți la întâlnirea cu Moș Crăciun au fost și părinții. Dacă micuții și-au înfrânt sfiala până la urmă, emoțiile celor mari au fost mult mai puternice.

Maria, o fetiță de 7 ani, care învață la Școala Săveni, comuna Gropnița, are o voce foarte frumoasă, care i-ar face invidioși chiar și pe cei mai talentați cântăreți. Alături de încă doi colegi a cântat mai multe colinde pentru Moș Crăciun. Pe lângă ropote de aplauze, fetița a primit și un cadou care a încântat-o peste măsură. Maria a dovedit că este un copil extrem de bun și a promis că va împărți cu frații săi toate dulciurile primite.

„Îmi plac și hăinuțele, și jucăriile, dar cel mai mult mi-am dorit să primesc dulciuri, pe care o să le împart cu frații mei. Am fost foarte cuminte și am învățat bine, și la fel o să fac și la anul, ca să primesc din nou cadouri”, a spus Maria.

După ce au adus bucurie copiilor din Gropnița, Moș Crăciun și prietenii săi vor dărui cadouri și micuților din Vlădeni

Ionel Oneaga, primarul comunei Gropnița, a fost, ca în fiecare an, ajutorul lui Moș Crăciun și s-a bucurat la unison cu micuții.

„Mulțumim cotidianului BZI și tuturor celor care au contribuit la campania «Prietenii lui Moș Crăciun» și le-au făcut astfel o bucurie, în apropiere de sărbătorea Nașterii Domnului, copiilor de la Mălăești, Gropnița Sângeri și Săveni. Ne dorim să ne vizitați și să ne bucurați și în anii viitori”, a transmis Ionel Oneaga.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” nu s-a încheiat. Joi, 21 decembrie 2023, Moșul și ajutoarele sale vor ajunge în comuna Vlădeni, unde vor împărți cadouri și vor aduce zâmbete pe chipurile altor câteva sute de copii. Toate acestea nu ar fi posibile fără persoanele care au contribuit și în acest an la Campania „Prietenii lui Moș Crăciun”. Zeci de prieteni de-ai lui Moș Crăciun au înțeles adevărata semnificație a Nașterii Domnului și au ales să susțină campania organizată de cotidianul BZI. Astfel, au adus o bucurie magică în sufletele și casele a sute de copii pentru care sărbătoarea Crăciunului va fi mai frumoasă și mai încântătoare în acest an.


Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024