Prima pagină » Eveniment-Social » Campania „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună”, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Campania „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună”, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași

05 nov. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie în Eveniment-Social

Campania „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună” are drept scop informarea populației privind efectele distrugătoare ale tutunului. Se dorește conștientizarea efectelor nocive ale acestuia, dar și reducerea numărului de persoane fumătoare. În România, cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun, este dezbătută pentru prima dată tema reziduurilor din țigări

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași și partenerii săi Colegiul Tehnic „Mihai Sturza” Iași, Colegiul Economic nr. 2 „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Școala Gimnazială Poieni, desfășoară vineri, 11 noiembrie 2022, conferința de presă privind lansarea Campaniei Județene de luptă împotriva Fumatului „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună!”, ce face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat „Dezvoltarea comportamentelor de viață sănătoase”, prin care se marchează „Ziua Națională fără tutun”. Coordonatorul campaniei este prof. dr. Bahrin Ana Daniela.

stop fumatului

Scopul campaniei este de a informa populația, în special tinerii, privind efectele distrugătoare ale fumatului asupra sănătății

Campania „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună” arată efectele distrugătoare ale tutunului

corpul uman distrus de efectele fumatului

Riscurile datorate consumului: boli de inimă, circulație sangvină deficitară, boli respiratorii sau diferite tipuri de cancer

Pentru prima dată în România cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun este dezbătută tema reziduurilor din țigări. Mai mult de atât, a fost identificată rezolvarea acestei probleme prin inventarea unui colector inteligent, selectiv de maximă siguranță pentru mediu, de către un ieșean și care va fi prezentat în premieră la conferința de presă.

Scopul campaniei este de a informa populația, în special tinerii, privind efectele distrugătoare ale fumatului asupra sănătății. Se dorește reducerea prevalenței persoanelor care consumă tutun, chiar și în scop experimental, conștientizarea cu privire la efectele nocive ale tutunului, indiferent de forma în care este utilizat (produse clasice, produse noi sau țigară electronică) și la riscul suplimentar generat de asocierea fumatului cu infectarea cu SARS-COV2). Se vrea prin această campanie sensibilizarea și mobilizarea comunității, instituțiilor publice și private precum și a mediului de afaceri, în activitățile de reducere a impactului reziduurilor de țigară asupra mediului înconjurător și implicarea activă a cetățenilor în colectarea selectivă a deșeurilor de țigări.

Invitați de onoare, pentru deschiderea activităților, vor fi reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, Instituția Prefectului Județului Iași, Primăria Municipiului Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, Asociația Centrul Social Cultural Socrate, Poliția Locală Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Specialiști și Experți în reciclarea ecologică a țigărilor.

o mana care pune stop fumatului

Scopul campaniei este de a informa populația, în special tinerii, privind efectele distrugătoare ale fumatului asupra sănătății

Cât de nocive sunt țigările pentru consumator, dar și pentru mediu

tigara ce este rupta

În România, se aruncă pe jos 2,9 miliarde de chiștoace, anual

Tutunul are un conținut complex. Dacă majoritatea fumătorilor cunosc faptul că tutunul conține nicotină, puțini știu faptul că tutunul mai conține alte aproximativ 400 de substanțe chimice dăunătoare, dintre care peste 40 sunt cancerigene. Riscurile datorate consumului de țigări: boli de inimă, circulație sangvină deficitară, boli respiratorii sau diferite tipuri de cancer. În cazul femeilor însărcinate, copii cu greutate scăzută, creșterea ritmului cardiac, creșterea probabilității de a apărea malformații, un număr sporit de avorturi, risc mărit de moarte la naștere.

În România, se aruncă pe jos 2,9 miliarde de chiștoace, anual. Întrucât mucurile de țigară nu sunt biodegradabile, ele rezistând în natură timp de 5-20 de ani, produc poluare timp suficient pentru a pune în pericol viața oamenilor, dar și a animalelor.

Studiile de specialitate au demonstrat că din deșeurile rezultate în urma activităților cotidiene ale omului, cele mai toxice și nocive sunt filtrele țigărilor fumate. Un singur chiștoc ajunge să contamineze 500 de litri de apă și conține suficientă otravă pentru a omorî, după 896 de ore, 50% din peștii mici aflați într-un litru de apă. Activitățile campaniei vor aborda și impactul deșeurilor de țigară asupra mediului.

Campania „Eu vreau să te lași de fumat, Vom Câștiga Împreună” se va încheia cu un indicator nou pentru abordări ulterioare ale fenomenului supra celui mai toxic deșeu răspândit la voia întâmplării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`