Prima pagină » Local » Campania de vaccinare a adolescenților este un dezastru! Doar 4 copii imunizați în două centre fără programare din municipiul Iași în cea de-a doua zi a programului
Campania de vaccinare a adolescenților este un dezastru! Doar 4 copii imunizați în două centre fără programare din municipiul Iași în cea de-a doua zi a programului

Campania de vaccinare a adolescenților este un dezastru! Doar 4 copii imunizați în două centre fără programare din municipiul Iași în cea de-a doua zi a programului

04 iun. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Ieri, 3 iunie 2021, cea de-a doua zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, doar 4 adolescenți s-au prezentat la două centre fără programare din municipiul Iași. La primele ore ale dimineții, la punctul de vaccinare de la Spitalul Militar a apărut o fată de 12 ani, însoțită de mama sa

Cea de-a doua zi a campaniei de imunizare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a fost la fel de dezastruoasă ca prima. La centrul de vaccinare fără programare de la Spitalul Militar Iași s-au prezentat doar doi copii cu vârsta de 12 ani. Imediat după deschiderea centrului, la ora 08:00, a apărut o fetiță de 12 ani împreună cu mama sa, iar cel de-al doilea copil a venit, însoțit tot de un părinte, în jurul orei 15:00.

„Ne-am bucurat când am văzut din primele ore ale zilei o fetiță însoțită de mamă, foarte încântată de ideea de a se vaccina. Mama a venit împreună cu fiica sa de 12 ani, i-a fost administrată prima doză de Pfizer și totul a decurs foarte bine. Copilul a fost supravegheat de medicul pediatru după imunizare. După cele 15 minute de așteptare, fata a plecat foarte bine acasă. O așteptăm peste 21 de zile la rapel. Mare ne-a fost mirarea când, în jurul orei 15:00, a mai venit un băiat de 12 ani, însoțit de un părinte, totul a decurs foarte bine. Niciunul dintre adolescenți nu a suferit reacții adverse. Cu siguranță numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani va crește în următoarea perioadă. Părinții vor prinde curaj și își vor imuniza copiii”, a precizat col. Iulian Pleșescu, reprezentat Spitalul Clinic Militar de Urgență din Iași.

Doar doi copii au fost imunizați ieri, 3 iunie 2021, și la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Cinema „Victoria”, Piața Unirii Iași.

„Pe parcursul zilei de 3 iunie 2021, în cea de-a doua zi a campaniei de imunizare a adolescenților, la centrul fără programare din Piața Unirii s-au prezentat la imunizare doar doi copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Ieșenii sunt așteptați la rapel, la cea de-a doua ediție a Maratonului de vaccinare de la UMF Iași

Pe data de 4 iunie 2021 continuă maratonul vaccinării împotriva COVID-19 la UMF Iași. Ieșenii sunt așteptați la rapel. În weekendul 4 – 6 iunie 2021 are loc cea de-a doua ediție a Maratonului de vaccinare de la UMF Iași, după ce aproape 5.000 de persoane s-au vaccinat în primul tur, care a avut loc în perioada 14 – 16 mai. Ca și data trecută, vaccinarea cu a doua doză de vaccin Pfizer se va face 24 de ore din 24, începând de vineri, 4 iunie, de la ora 16:00, până luni, la ora 8:00, în acțiune fiind implicați peste 500 de voluntari.

Maratonul se va încheia luni dimineață, la ora 8:00. Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 12 fluxuri de vaccinare. La cea de-a doua ediție a maratonului de vaccinare vor participa 145 de medici, 145 de asistente medicale, 145 de registratori, 95 de studenți.

În timpul zilei vor fi organizate 12 fluxuri și două fluxuri noaptea. La prima ediție a maratonului de vaccinare organizat de UMF Iași au fost vaccinate 4.649 de persoane în 64 de ore. Au participat 1.000 de voluntari. S-a lucrat în schimburi de 8 ore, cu 20 de fluxuri deschise ziua și cinci noaptea. Maratonul de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Ieri, în spitalele ieșene erau ocupate doar 10 paturi ATI

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfașurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 326.722 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 179.543 au fost vaccinate cu prima doză și 147.179 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Miercuri, 2 iunie 2021, au fost vaccinate 2.747 de persoane. Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 1.824, și doar 923 cu prima.

La centrul de imunizare împotriva COVID-19 cu programare de la Sala de sport a Colegiului „M. Sadoveanu” din Pașcani, str. Sportului, nr. 12, ieri erau disponibile cele mai multe locuri din județul Iași- 2.008. Serul administrat în acest punct este Pfizer. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 3 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.342 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 57 de locuri, din care 10 ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *