Prima pagină » Economic Local » Căminul cultural din comuna Ruginoasa va fi modernizat! Contractul este de 350.000 de euro
Căminul cultural din comuna Ruginoasa va fi modernizat! Contractul este de 350.000 de euro

Căminul cultural din comuna Ruginoasa va fi modernizat! Contractul este de 350.000 de euro

16 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria comunei Ruginoasa va moderniza căminul cultural cu fonduri de la PNDR. Proiectarea va dura două luni, în timp ce execuția este programată pentru un interval de 12 luni. Una dintre lucrări face referire la termoizolarea clădirii

Primăria comunei Ruginoasa, județul Iași, pegătește modernizarea căminului cultural din satul Dumbrăvița. Pe data de 27.11.2020 este programată licitația pentru execuția lucrărilor, cu o prevedere bugetară de 1.699.309 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Reabilitarea este susținută cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

„Modernizarea și dotarea căminului cultural cu o capacitate de o sală de festivități, cu patru săli și grupuri sanitare, ar rezolva problema locuitorilor și a personalului necesar. Dotarea și modernizarea unui cămin cultural va crea contextul prin care se pot asigura servicii culturale permanente în satul Dumbrăvița. Clădirea propusă spre modernizare are un regim de înălțime P+1E, etajul fiind parțial o formă planimetrică neregulată. Se va realiza termoizolarea căminului cu o grosime de 10 cm grosime. Se propune și o extindere cu vestiare și grupuri sanitare pentru a deservi persoanelor ce vor realiza evenimente culturale și educaționale. Pentru a primi autorizația din partea ISU, se propune o cameră pentru centrala termică a construcției separată de clădirea existentă”, se arată în caietul de sarcini. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru căminul cultural din comuna Oțeleni

Și comuna Oțeleni, județul Iași, va beneficia de o serie de investiții susținute din fonduri guvernamentale. Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a demarat o licitație pentru construirea unui cămin cultural în satul Hîndrești, din localitatea amintită. La procedură au depus oferte nu mai puțin de 8 societăți: Rard Construct SRL, Milar Construct SRL, Safesteel SRL, Applytechnics SRL, Moroservice Construct SRL, CMC Construction SRL, Navon Builders SRL, Cartezian Proiect SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Obiectivul va avea un regim de înălțime de P+1E, cu o suprafață construită de 256,5 metri pătrați.

„Antreprenorul este obligat să asigure și să mențină siguranța pe șantier și în afara zonei de construcție pe perioada lucrărilor din cadrul prezentului contract, acordând o atenție specială: asigurării unor condiții corespunzătoare de lucru și de siguranță pentru persoanele ce întreprind activități ce au legătură cu construcția și asigurarea tuturor utilajelor și materialelor folosite pentru realizarea acestor lucrări, asigurării zonei șantierului pentru a nu avea acces persoanele neautorizate, instalării unor indicatoare corespunzătoare cu informatii, panouri cu informații și plăci de dare în folosință”, se arată în documentația procedurii.

Conform contractului, pe lângă realizarea lucrării, va fi asigurată și dotarea căminului cultural. Valoarea estimată a investiției este de 2.180.703 lei, fără TVA, aproape 450.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *